Referedum cu probleme în Caraș-Severin!

Vineri, 05 Octombrie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)

Nici județul Caraș-Severin nu a fost scutit de problema existentă la nivel național privind retragerea președinților secțiilor de votare constituite la nivelul județului. Din 365 de președinți desemnați conform dispozițiilor Legii 3/2000 privind organizarea Referendumului, de către președintele Tribunalului Caraș-Severin, 78 din cei 365 s-au retras sau nu au fost de găsit, adică un procent de 21%, după declarațiile președintelui BEJ Caraș-Severin, Maria Cotolan.

Până în data de 3 octombrie, s-au făcut eforturi pentru a fi rezolvată această situație, în prezent toate secțiile de votare din județ au președinți desemnați, la acest Referendum nefiind vicepreședinți în secțiile de votare. Cei 78 de președinți retrași au fost înlocuiți prin tragere la sorți de către președintele Tribunalului Caraș-Severin, conform legii.

”S-au întâmpinat probleme datorită faptului că unele persoane nu au putut fi contactate, altele nu se aflau în localitate sau aveau probleme medicale și au solicitat înlocuirea. Pentru buna desfășurare a Referendumului în județul Caraș s-a acceptat această înlocuire având în vedere că la acest tur de scrutin privind Referendumul nu există decât președinte, iar atribuțiile acestuia, conform deciziilor Biroului Electoral Central, nu pot fi preluate de niciun alt membru”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin.

În secțiile de votare sunt repartizați câte un președinte și 6 membri, reprezentanți ai partidelor politice parlamentare, la care se adaugă UDMR care are grup propriu în ambele Camere ale Parlamenului.

„Până la acest moment nu am mai întâmpinat alte probleme. S-au desfășurat pregătirile președinților de secții, instruri la Reșița, Caransebeș, Oravița, în zilele de luni și marți. Mâine se vor distribui materialele în vederea începerii procesului electoral conform programului stabilit prin Hotărârea de Guvern 743”, a mai spus președintele BEJ Caraș, Maria Cotolan. 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar