Iarna a fost ca vara. Asa ceva nu s-a mai intamplat de aproape 30 de ani

Marți, 04 Martie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Asa ceva nu s-a mai intamplat de aproape 30 de ani resita.ro - Asa ceva nu s-a mai intamplat de aproape 30 de ani FOTO: resita.ro

Sezonul de iarna pe Muntele Mic, care s-a incheiat mult prea repede, poate fi trecut in istorie ca fiind cel mai uscat din ultimii 25-30 de ani.

Potrivit alpinistului Cornel Galescu, presedinte de onoare al Clubului Montan Caransebes, de ani de zile nu s-a intalnit o asemenea criza de zapada in zona Banatului Montan. Cel mai mult de pe urma conditiilor meteo au avut de suferit proprietarii de pensiuni care nu prea s-au bucurat de turisti. Chiar si in conditii de ninsoare putina, taberele de schi pentru copii au fost organizate de catre Clubul Montan Caransebes, monitorii de schi imbinand orele de pregatire cu concursuri si distractie in cabana. Singura partie pe care s-a putut schia o buna bucata de vreme a fost pe Seaua Jigoriei, cea mai noua investitie a omului de afaceri Romeo Dunca, un impatimit al muntelui, care a realizat un traseu schiabil de 3 km lungime, intre Muntele Mic si Tarcu. Tot din lipsa zapezii, concursul de schi Cupa Muntele Mic, care ar fi trebuit sa se desfasoare in aceasta perioada in organizarea Primariei si Clubului Montan Caransebes, a fost anulat.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar