Duelul in instanta continua. Curtea de Apel Timisoara va decide granitele dintre Caransebes si Buchin

Joi, 06 Martie 2014
Evalueaza articolul
(0 voturi)
resita.ro - Curtea de Apel Timisoara va decide granitele dintre Caransebes si Buchin resita.ro - Curtea de Apel Timisoara va decide granitele dintre Caransebes si Buchin FOTO: resita.ro

Conducerea primariei Buchin, a facut recurs la decizia Tribunalului Caras-Severin, cu privire la delimitarea hotarelor dintre comuna si municipiul Caransebes.

In urma neintelegerilor dintre administratiile celor doua localitati, Prefectura Caras-Severin a trimis in contencios administrativ solutionarea cauzei. Prima instanta a decis ca municipiul Caransebes poate sa-si recupereze teritoriul pierdut in vremea comunistilor. Miza este mare, pentru ca anual, la bugetul comunei Buchin, se colecteaza fonduri importante din impozitele, taxele si sumele defalcate din TVA, achitate de catre fabricile ce-si desfasoara activitatea in zona, in conditiile in care toate utilitatile sunt asigurate de administratia din Caransebes. Primaria Buchin a inaintat recursul, dupa ce primarul Gheorghe Coila a refuzat propunerea de intelegere pe cale amiabila propusa de edilul Caransebesului. Potrivit propunerii, Primaria Buchin ar fi putut incasa pana la sfarsitul acestui an sumele cuvenite din impozite, urmand ca doar de la 1 ianuarie 2015 sa intre in drepturi Caransebesul. Primarul Gheorghe Coila a decis insa ca litigiul sa-si urmeze cursul legal la Curtea de Apel Timisoara, spunand ca delimitarea hotarului dintre cele doua localitati s-a facut in baza legii 2 din 1968. Pe de alta parte, municipiul Caransebes va continua toti pasi legali, inclusiv de revendicare a unor drepturi financiare pe care Buchinul le-a incasat eronat in ultimii trei ani, a declarat primarul Marcel Vela.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar