85% dintre divorturi rezolvate la mediator. Sotii ajung tot mai rar in sala de judecata

Miercuri, 19 Martie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - 85% dintre divorturi rezolvate la mediator resita.ro - 85% dintre divorturi rezolvate la mediator FOTO: resita.ro - mediator Bogdan Popa

Divorturile sunt cele mai dese cazuri de mediere la Caransebes. Pentru a nu mai pierde timpul prin instanta de judecata, cuplurile din Patria Gugulanilor apeleaza la mediator.

Acesta reuseste in proportie de 85% sa solutioneze cauzele, astfel ca trebuie doar ca acordul semnat de parti sa fie consfintit de catre instanta, sau legalizat de catre un notar, precizeaza mediatorul Bogdan Popa. Acesta mentioneaza ca informarea pentru a stabili natura medierii este gratuita, iar taxele percepute pe parcursul medierii sunt mult mai mici, fata de taxele de judecata. De asemenea, timpul petrecut la biroul de mediere este mult mai scazut, in raport cu timpul petrecut pe holurile instantei. Rezolvarea conflictelor pe calea medierii duce la o rezolvare mai rapida a partilor, la degrevarea rolului instantelor si usurarea timpilor parcursi in instanta. Medierea nu face ca onorariile avocatilor sa se diminueze, mai ales ca legea da dreptul ca avocatii sa-si asiste clientii in fata unui mediator, spune avocatul Sofia Popa.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Snow Showers

-2°C

Resita

Snow Showers

Umiditate: 100%

Vant: 4.83 km/h

  • 16 Dec 2018

    Snow 0°C -3°C

  • 17 Dec 2018

    Cloudy 0°C -3°C

Curs Valutar