Au ajuns la capatul rabdarii. Functionarii publici se pregatesc pentru actiuni de protest

Vineri, 30 Ianuarie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Functionarii publici se pregatesc pentru actiuni de protest resita.ro - Functionarii publici se pregatesc pentru actiuni de protest

Sindicatul National al Functionarilor Publici, SNFP, a anuntat ca nu este exclus ca la a doua jumatate  a lunii februarie sa inceapa miscari de protest in toata tara.

In Caras-Severin ar urma sa participe la proteste o mare parte a functionarilor din primarii, Prefectura si Consiliul Judetean, dar si din institutiile subordonate. Sindicalistii critica lipsa de solutii a reprezentantilor Guvernului Romaniei in ceea ce priveste rezolvarea problemei salariale a angajatilor statului, functionari publici si personal contractual din administratia publicǎ locala, angajati care sunt platiti la un nivel ce nu permite nici macar achitarea obligatiilor cetatenesti pe care le au. Liderii SNFP anunta astfel iminenta declansarii actiunilor de protest incepand cu a doua jumatate a lunii februarie, ceea ce va cauza un disconfort cetatenilor, consumatori de servicii de autoritate publica. Sindicatul National al Functionarilor Publici reaminteste ca functionarii publici din Romania, categorie de angajati care este supusa regimului incompatibilitatilor – neavand dreptul sa presteze alte activitati aducatoare  de venit, vor fi platiti, in proportie de 57%, incepand cu luna iulie 2015, cu salariul minim pe economie. ”Astfel, Guvernul Romaniei devine, prin politica salariala, principalul promotor al coruptiei in administratia publica locala , fapt pe care noi, functionarii publici si organizatiile sindicale nu il acceptam si de care nu vrem sa fim responsabili. Solicitam, chiar si pe aceasta cale, inceperea negocierilor pentru gasirea unor solutii aplicabile incepand cu luna iulie 2015, data la care se mareste salariul minim pe economie, precum si demararea negocierilor pentru o noua lege a salarizarii functionarilor publici si personalului contractual din administratia publica.”, au anuntat sindicalistii.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker