Sefii administratiei la discutii cu consulul onorific al Italiei, la Resita

Joi, 23 Februarie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Sefii administratiei la discutii cu consulul onorific al Italiei, la Resita resita.ro -Sefii administratiei la discutii cu consulul onorific al Italiei, la Resita foto: CJCS

Consulul onorific al Italiei la Timisoara, Niccolo Maso, a ajuns joi la Resita unde a avut o intalnire comuna cu sefii administratiei din Caras-Severin.

Intrevederea a avut loc la sediul Palatului Administrativ unde italianul s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, prefectul Florenta Albu si primarul Resitei, Ioan Popa. Prilejuita de redeschiderea recenta a Consulatului Onorific al Italiei la Timisoara, întrevederea a avut drept scop stabilirea unui cadru pentru colaborari viitoare tinand cont de faptul ca atributiile mandatului noului consul onorific al Italiei la Timisoara se extind asupra judetelor Timis si Caras-Severin. O prezentare generala a profilului judetului Caras-Severin a fost facuta, în debutul întalnirii, de catre doamna prefect Florenta Albu care a înaintat oaspetilor italieni si un Ghid al investitorului. Presedintele Silviu Hurduzeu a insistat asupra potentialului turistic al zonei si totodata a atras atentia asupra beneficiilor pe care Caras-Severinul le-ar putea avea prin împartasirea modelului de succes aplicat în Veneto, regiunea de origine a consulului onorific al Italiei la Timisoara. S-a convenit ca în etapa urmatoare sa fie transmise propuneri concrete de proiecte, Consulatul Onorific al Italiei la Timisoara urmand sa ofere sprijinul fie în identificarea de parteneri, fie în promovarea acestora. Interesul pentru forta de munca disponibila în judet a fost manifestat de dl. Niccolo Maso în cadrul întalnirii, primarul municipiului Resita, Ioan Popa oferind sa puna la dispozitie rezultatele studiului efectuat în acest sens de catre institutia pe care o conduce, studiu ce urmeaza a fi finalizat în urmatoarele 2 saptamani“, a anuntat Consiliul Judetean Caras-Severin. Exista posibilitatea ca in perioada urmatoare Resita sa gazduiasca o întalnire a reprezentantilor firmelor italiene ce activeaza în Caras-Severin si Timis. Propunerea a fost bine receptionata, urmand ca în organizarea acestui demers sa fie implicata si Camera de Comert si Industrie Caras-Severin.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Sunny

21°C

Resita

Sunny

Umiditate: 62%

Vant: 6.44 km/h

  • 17 Oct 2017

    Sunny 22°C 6°C

  • 18 Oct 2017

    Mostly Cloudy 23°C 10°C

Curs Valutar

Rieker