O noua etapa de dezinsectie la Resita. Operatiunea de combatere a insectelor se va face terestru si aerian

Luni, 17 Iulie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -O noua etapa de dezinsectie la Resita resita .ro -O noua etapa de dezinsectie la Resita foto : tiger96.ro

O noua actiune de dezinsectie va avea loc marti si miercuri la Resita.

Primaria Municipiului Resita, Directia Tehnica Generala – Serviciul Gospodarie Urbana si Mediu anunta ca datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, programului de combatere a tantarilor (a doua etapa) pentru prevenirea îmbolnavirii cu virusul Zika, a mustelor si capuselor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol, se reprogrameaza astfel:

  Dezinsectia cu mijloace aeriene se va desfasura dupa cum urmeaza :

 • În data de 18.07.2017 între orele 1830- 2100
 • În data de 19.07.2017 între orele 630- 900

Dezinsectia cu mijloace terestre se va desfasura dupa cum urmeaza :

 • În data de 18.07.2017 începand cu orele 2100
 • În data de 19.07.2017 începand cu orele 630.

Substantele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sanatatii si nu pun în pericol populatia si animalele. Totusi în conditii de soare puternic  albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugam apicultorii sa ia toate masurile pentru prevenirea intoxicatiilor la albine, în intervalul de desfasurare al tratamentelor. În perioada actiunilor solicitam cetatenilor ca în seara zilei 18.07.2017  între orele 21:30-23:30 sa evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., cand este simtita prezenta utilajelor ce efectueaza dezinsectia terestra.

Actiunea de dezinsectie va cuprinde :

I.Tratament contra capuselor:

Parcuri:

 • Parcul Carasana - Parcul Copilului – Parcul Tricolorului - Parcul Siderurgistului, Parc Zoologic Ion Crisan,
 • Si toate locurile de joaca de pe raza municipiului Resita si cartierele apartinatoare

II Tratamente de la sol: Pe toate suprafetele  verzi ale municipiului, maluri de rau , liziera padurii si principalele artere de circulatie, cat si în cartierele si localitatile apartinatoare municipiului.

 III. Dezinsectie aeriana

În caz de vreme nefavorabila actiunea va fi reprogramata.O data cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociatiile de locatari /proprietari, agentii economici, institutiile publice si celelalte persoane juridice si fizice au obligatia sa programeze si sa execute dezinsectia imobilelor pe care le detin (proprietate/inchiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea tantarilor în zone netratate, stiind ca tendinta insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsectia nu a fost efectuata.

Solicitarea este conforma cu prevederile Hotararilor Consiliului Local nr. 69/2014 privind  stabilirea unor masuri necesare pentru buna gospodarire a Municipiului Resita, cu completarile si modificarile ulterioare.Nerespectarea obligatiilor stabilite în hotarare, constituie contraventie si se sanctioneaza dupa cum urmeaza: cu amenda cuprinsa între 500 -2500 lei.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Serviciului Gospodarie Urbana si Mediu, din cadrul Primariei Municipiului Resita la telefoanele nr. 0255/211692 interior 173, 0255-210258 sau prin e-mail : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

 • 25 Nov 2017

  Mostly Cloudy 12°C 5°C

 • 26 Nov 2017

  Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker