Sef in Consiliul Judetean Caras-Severin gasit in incompatibilitate

Vineri, 20 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Sef in Consiliul Judetean Caras-Severin gasit in incompatibilitate Resita .ro -Sef in Consiliul Judetean Caras-Severin gasit in incompatibilitate foto :Facebook.com

Agentia Nationala de Integritate a declarat vineri cinci functionari publici in incompatibilitate sau conflict de interese.

In prima categorie, incompatibilitate, a fost inclus si un sef din Consiliul Judetean Caras-Severin. Este vorba de Gina Nuta Pavel care este director general al Directiei Generale Financiar-Administrativ din cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin. Gina Pavel, sustine Agentia Nationala de Integritate, s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 noiembrie 2011 cand a detinut si exercitat simultan functia publica de director general al Directiei Generale Financiar-Administrativ în cadrul Consiliului Judetean Caras-Severin si pe cea de cenzor la societati comerciale de interes public, încalcand astfel dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003. ”Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, a precizat ANI. Conform articolului  94, alin. (1) si alin. (2), lit. a) si c) din Legea nr.161/2003, „(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu exercitarea oricarei alte functii publice sau calitati decat cea în care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica. (2) „Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: a) în cadrul autoritatilor sau institutiilor publice […] c) în cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale, ori în alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public”; Conform legii „Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar