Cele mai importante institutii publice implicate in simularea unui cutremur de amploare

Marți, 05 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Cele mai importante institutii publice implicate in simularea unui cutremur de amploare Resita.ro -Cele mai importante institutii publice implicate in simularea unui cutremur de amploare

Miercuri, în jurul orei 10:00, în Centrul Civic al Resitei, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”SEMENIC” al judetului Caras-Severin va organiza si desfasura un amplu exercitiu de cooperare pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de producerea unui seism.

Conform scenariului exercitiului, epicentrul seismului va fi localizat în apropiere de municipiul Resita. Intensitatea cutremurului, estimata din observatii, va fi destul de puternica. Cutremurul va dura aproximativ 15 secunde si va fi urmat de doua replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectata fiind localitatea Resita. În urma producerii cutremurului se vor înregistra avarii la retelele de electricitate, apa, canalizare si vor fi afectate mai multe imobile, dintre care si Palatul Administrativ si Primaria Resita, unde se vor prabusi elemente de mobilier peste cateva persoane din cladire, a anuntat ISU Caras-Severin.

Obiectivele acestui tip de exercitii sunt, printre altele, exersarea si mentinerea cooperarii intra- si interinstitutionale si antrenarea tuturor structurilor cu atributii în gestionarea situatiei de urgenta produse, precum si perfectionarea pregatirii efectivelor în executarea operatiunilor de interventie specifice misiunilor în cazul producerii seismelor. Pe parcursul exercitiului se vor urmari antrenarea personalului propriu si a celorlalte forte cu care se coopereaza în vederea gestionarii unei situatii de urgenta în care sunt implicate victime multiple si personal de interventie numeros apartinand mai multor structuri, modalitatile de alertare a structurilor vizate si timpii de reactie corespunzator registrului de riscuri si capabilitati judetean.

            Pentru gestionarea acestei situatii vor coopera si colabora Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Semenic” al judetului Caras-Severin, Institutia Prefectului - judetul Caras-Severin, Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Municipiului Resita, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Resita, Politia Locala a Municipiului Resita, Directia de Sanatate Publica Caras-Severin, Unitatea de Primiri Urgente Resita, Serviciul Judetean de Ambulanta Caras-Severin, Societatea de Cruce Rosie - Filiala Caras-Severin, Serviciul Salvamont - Salvaspeo Caras-Severin, Inspectoratul de Politie Judetean Caras-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Caras-Severin, Inspectoratul Judetean în Constructii Caras-Severin, operatori economici - furnizori de utilitati.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar