Primarul din Racasdia risca sa-si piarda functia

Luni, 09 Iulie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Primarul din Racasdia risca sa-si piarda functia Resita.ro -Primarul din Racasdia risca sa-si piarda functia foto : Arhiva-Resita.ro

Primarul comunei Racasdia risca sa-si piarda functia dupa ce Agentia Nationala de Integritate a declarat ca se afla in incompatibilitate inca din 2012.

ANI a anuntat luni nu mai putin de 20 de alesi locali sau fosti alesi locali care au fost gasiti in conflict de interese sau incompatibilitate. Primarul comunei Racasdia, Mirco Ilie Lechici, a fost declarat in incompatibilitate dupa ce, sustin inspectorii ANI, incepand cu 2012 exercita simultan cu functia de primar si calitatea de comerciant persoana fizica, titular al Lechici Ilie-Mirco Întreprindere Individuala, încalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) si ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003. De asemenea, fostul viceprimar al comunei Farliug, Cornel Ioan Negariu, a fost declarat la randul lui in incompatibilitate dupa ce ANI a constatat ca in perioada exercitarii mandatului de viceprimar (2012 – 2016) a detinut si exercitat simultan si calitatea de comerciant persoana fizica în cadrul Negariu Cornel Ioan Persoana Fizica Autorizata, încalcand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) si ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003. ”Conform   art. 87, alin. (1), lit. d), g) si k) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia „Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu exercitarea urmatoarelor functii sau calitati; […] d) functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie ori cenzor sau orice functie de conducere ori de executie la societatile comerciale, inclusiv bancile sau alte institutii de credit, societatile de asigurare si cele financiare, la regiile autonome de interes national sau local, la companiile si societatile nationale, precum si la institutiile publice; […] g) calitatea de comerciant persoana fizica autorizata; […] k)orice alte functii publice sau activitati remunerate, în tara sau în strainatate, cu exceptia functiei de cadru didactic sau a functiilor în cadrul unor asociatii, fundatii sau alte organizatii neguvernamentale”; „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]”. „Persoana […] fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”, au precizat reprezentantii ANI.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar