Ancheta DIICOT schimbă tot! Laurențiu Nistor, numit președinte interimar al PSD Caraș-Severin!

După demisia de azi a Luminiței Jivan, Laurențiu Nistor a fost desemnat să conducă interimar Organizația Județeană Caraș-Severin a PSD.

Ședința informală de azi a membrilor Comitetului Executiv Național al PSD, în care s-a convenit, printre altele, ca în 21 martie să aibă loc Congresul partidului, a avut printre subiectele dezbătute și situația liderilor PSD din teritoriu cercetați penal.

S-a convenit să fie suspendați din partid membrii PSD pe numele cărora s-a emis mandat de arestare (situația Sorinei Pintea de la Maramureș) și cei care primesc o condamnare penală definitivă. În cazul pesediștilor urmăriți penal, acestora li s-a sugerat să-și dea demisia din funcțiile de conducere deținute în partid, a lăsat de înțeles președintele Marcel Ciolacu, astfel explicându-se demisia Luminiței Jivan și a lui Narcis Ionuț Chisăliță, de la conducerea PSD Caraș-Severin. De altfel, discuțiile pe tema demisiilor le-a început Ciolacu încă de ieri, după cum a declarat azi. Deci nici Chisăliță nu și-a dat demisia din pură inițiativă. Dacă făcea așa, s-ar fi întâmplat săptămâna trecută, când a fost audiat la DGA Reșița. A făcut-o abia luni, probabil după o discuție ca de 1 Martie cu mai-marele de azi al partidului.

Marcel Ciolacu a anunțat că deputatul Laurențiu Nistor a fost desemnat să conducă interimar Organizația Județeană PSD din Caraș-Secerin. Acesta este președinte ales al PSD Hunedoara, iar despre el se știe că, în octombrie 2018, magistraţii au stabilit prin sentinţă definitivă că s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce şi-a angajat fiica şi ginerele la cabinetul său parlamentar.

Cazul Nistor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe a României a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, a contestat decizia prin care Agenţia Naţională de Integritate a constatat că s-a aflat în conflict de interese administrativ, angajându-şi fiica şi ginerele la cabinetul său parlmanetar, scria la vremea aceea evz.ro. „Respinge acţiunea reclamantului Nistor Laurenţiu ca neîntemeiată. Respinge recursul declarat de reclamantul Nistor Laurenţiu împotriva sentinţei nr. 55 din 11 martie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 22 octombrie 2018”, a fost sentinţa instanţei supreme. Dosarul lui Laurenţiu Nistor a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din luna mai 2016, asta după ce la Curtea de Apel Alba Iulia deputatul a avut parţial câştig de cauză. Nistor a obţinut, pe fond, anularea raportului prin care Agenţia Naţională de Integritate a spus că s-a aflat în conflict de interese administrativ. Agenţia Naţională de Integritate stabilise în 2015 că „în calitate de deputat, Laurenţiu Nistor a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, două contracte civile prin care şi-a angajat fiica şi ginerele în funcţia de expert în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 Lei, iar ginerele acestuia a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 Lei”, se arăta în decizia ANI.

Sursă foto: glasul-hd.ro

CITEȘTE ȘI: Mazilirea politică a lui Chisăliță și Jivan, motiv de bucurie în Organizația PSD Caraș-Severin?

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available