Arta ca formă de dialog în Caraș-Severin, pentru 45 de tineri din România, Bulgaria și Macedonia de Nord

 

Tineri din trei țări, proveniți din medii dezavantajate, se vor întâlni la sfârșitul lunii în județul Caraș-Severin, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene prin programul Erasmus+.

 

Comuna Brebu va fi locul de întâlnire (foto), în perioada 24 iulie – 2 august 2021, pentru 45 de tineri din România, Bulgaria și Macedonia de Nord, în cadrul unui proiect finanțat prin programul Erasmus+. Aceștia vor fi însoțiți de nouă lideri de grup, tineri cu experiență în educația non-formală. Acțiunea face parte din proiectul „SolidART – education beyond borders (SolidART – educația dincolo de granițe)”, implementat începând de la 1 august până în 30 octombrie a.c. de către Asociația Kreativ Research – centrul de studii media și cercetări sociale. Valoarea totală a proiectului este de 24.120 de euro.

 

„Proiectul are ca activitate principală realizarea unui schimb internațional de tineri (cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani),  tineri proveniți din medii dezavantajate din țările Europei de Est (România, Bulgaria, Macedonia de Nord). Totodată, urmărim creșterea cunoștințelor și a competențelor tinerilor participanți despre accesul egal la educație, folosind metode expresive de educație non-formală și modalități de exprimare artistică (teatru forum, muzică, artă plastică etc.), menite să creeze un dialog între participanți și entitățile decizionale în procesul educativ”, informează Ileana Rotaru, președintele Asociația Kreativ Research din Ocna de Fier.

 

Obiectivele acestui proiect sunt: capacitarea a 45 de participanți din Europa de Est în organizarea evenimentelor ce au la bază Teatrul Forum, în comunitățile din care fac parte; creșterea participării în procesul de luare al deciziilor legate de educația egalitară pentru grupuri dezavantajate, pentru cei 45 de tineri; oferirea oportunității de mobilitate internațională pentru 30 de participanți (cei din Bulgaria și Macedonia), precum și de a avea o experiență interculturală pentru toți cei 45 de tineri; creșterea cunoștințelor despre metode artistice și cum pot acestea să fie folosite pentru a crește conștientizarea despre importanța solidarității și cooperării în comunitățile din care fac parte cei 45 de participanți din Europa de Est.

 

Activitatea de mobilitate și de schimb de experiență va avea ca finalitate un eveniment public cultural-artistic organizat în municipiul Reșița, la sfârșitul lunii iulie, de participanții din cele trei țări.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite