Asociația Evolution și Centrul Pro Vitam Reșița, două proiecte de 1,9 milioane de lei

Grupul de Acțiune Locală Reșița a făcut ieri, 8 mai, un pas ce ar putea fi decisiv în vederea obținerii de finanțări europene pentru proiectele „Făbricuța de Lemn” și „Servicii profesionale de arhivare”, aparținând Asociației Evolution și, respectiv, Centrului de Terapie Ocupațională și Recuperare Pro Vitam, ambele din Reșița.

Ieri, 8 mai 2020, a avut loc întrunirea membrilor Comitetului de Evaluare și Selecție (CES) din cadrul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Reșița, în vederea analizării și întocmirii raportului final de selecție a fișelor de proiecte depuse în urma apelulului POR/GAL REȘIȚA/2020/9/5/IMM. CES are rol de evaluare și selecție a proiectelor ce vor fi implementate în teritoriul SDL, respectiv în zonele urbane marginalizate și funcționale cuprinse în Strategia de Dezvoltare Locală.

În componența CES, cel puțin 50% din membri aparțin sectorului nonpublic (privat). Niciunul dintre actorii implicați (sector public, privat, societatea civilă sau comunitatea marginalizată) nu deține mai mult de 49% din drepturile de vot. Apelul de fișe de proiecte POR/GAL REȘIȚA/2020/9/5/IMM s-a adresat beneficiarilor de proiecte pentru fișele de intervenție 9 din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL Reșița, fiind destinat mediului privat, entităților care îndeplinesc condițiile de eligibilitate specifice acestui apel.

Două proiecte cu punctaje eligibile

În urma analizei proceselor-verbale întocmite de experții evaluatori, membrii CES au constatat că, din punct de vedere al conformității administrative și al eligibilități, propunerile de proiecte supuse evaluării îndeplinesc criteriile minime de eligibilitate, iar cele 65 puncte obținute de fiecare din cele două proiecte depășesc punctajul minim obligatoriu, respectiv 50, necesar pentru a se califica la finanțare.

În acest context, CES a hotărât transmiterea spre finanțare a celor două fișe de proiecte, respectiv: Făbricuța de Lemn, în valoare de 930.300 lei, depus de Asociația Evolution Reșița; Servicii profesionale de arhivare, cu o valoare de 950.300 lei, depus de Centrul de Terapie Ocupațională și Recuperare Pro Vitam Reșița SRL. Valoarea maxima eligibilă a fișelor de proiect poate fi de 200.000 de euro, echivalent în lei la cursul de schimb din data semnării contractului de finanțare. Rezultatele evaluării vor transmise, cu propunere de finanțare, spre Comitetul Comun de Selecție din cadrul Organismului Intermediar Regional (OIR) POSDRU București.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available