Atacurile echipei Mocioalcă la adresa lui Romeo Dunca, parate de Ioan Popa. „Să termine cu măgăriile și să facă treabă! Dacă pot!”

Primarul Reșiței, prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Ioan Popa, a răspuns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, atacurilor lansate în ultima perioadă de către adversarii politici din PSD și Pro România, cu un tir de întrebări la adresa celor care, în loc să își facă treaba pentru care au fost aleși sau numiți în funcții, se ocupă de cancanuri electorale. Vizați au fost șefi din Consiliul Județean și președintele Pro România Caraș-Severin, social-democratul Ion Mocioalcă.

„Voi merge cu Romeo Dunca de mână până la capăt!”

Deși nu am intrat încă în campanie, au început să apară cancanurile pe teme electorale: de ce merge Dunca de mână cu Tăiețelu prin județ, de ce Dunca nu a avut mască într-un magazin, de ce, de ce, de ce? Vreau să transmit celor care își fac probleme de genul acesta că voi merge cu Romeo Dunca de mână până la capăt! Pentru că este prietenul meu, în primul rând, și pentru că nu are expertiză politică, așa cum nici eu nu am avut în 2016, dar ceea ce am învățat eu în 4 ani se constituie într-un avantaj pe care sunt gata sa îl dau mai departe colegului și prietenului Romeo Dunca”, a declarat primarul Reșiței și prim-vicepreședintele liberalilor cărășeni, Ioan Popa, în debutul conferinței de presă pe care au organizat-o astăzi, 6 iulie, lideri ai filialei județene a PNL.

Edilul i-a îndemnat pe cei care se preocupă de masca medicală a lui Romeo Dunca să își vadă de treburile pe care le au de făcut în posturile publice pe care le ocupă. Unii, de 20 de ani, fără niciun rezultat concret pentru județ, referindu-se, în acest caz, fără să îl nominalizeze, la președintele Pro România Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, aflat la finalul celui de-al 5-lea mandat consecutiv de deputat: „Să nu mai facă întâlniri pe la Poiana Mărului, prin cabana lui Stika, cu diverși strategi care să gândeasă planuri despre cum să creăm subiecte și să distrugem. Atunci când se întâlnesc la cabanele acelea, într-un mediu puternic ozonizat, ar fi bine să se gândească la județul Caraș-Severin. Știu că sunt parlamentari în Caraș-Severin care au avut 5 mandate! 20 de ani! Și nu pot să vină să spună un proiect pe care l-au făcut pentru Caraș-Severin! Unul singur în 20 de ani! Să termine cu șușotelile astea și cu măgăriile lor și să facă treabă! Dacă pot! Dacă nu, să se dea la o parte, că venim noi și facem treabă, nicio problemă”.

Întrebări pentru șeful de la Drumuri Județene

Ioan Popa a punctat și o serie de minusuri din activitatea Consiliului Județean, gestionat, în ultimii 4 ani, de PSD. Nu oricum, însă, ci lansând un tir de întrebări despre domenii care nu au fost administrate așa cum ar trebui.

Primele au fost luate în vizor drumurile județene. „L-aș întreba pe domnul Stika, directorul de la Drumuri Județene, câte drumuri județene sunt în Caraș-Severin, ce lungime au? Dintre acestea, câte sunt asfaltate, câte nu? Dintre cele asfaltate, câte sunt într-o stare excepțională, câte sunt într-o stare bună și câte sunt într-o stare execrabilă? Pentru cele din ultima categorie, să ne spună ce programe a accesat, CNI, PNDL, fonduri europene, și câte proiecte a scris direcția pe care o conduce?”.

Referitor la drumurile județene, Ioan Popa a criticat și modul în care au fost încheiate contractele de deszăpezire: „L-aș mai întreba pe domnul Stika de ce a atribuit contracte de deszăpezire cu posibilitatea de subcontractare? O deszăpezire e un lucru simplu, trebuie să aibă o turbofreză, un utilaj cu lamă care să împingă zăpada și cam atât. De ce să dau un drum pentru deszăpezire unei firme din Caraș-Severin care să subcontracteze uneia din Maramureș care trebuie să vină cu utilajele de acolo aici? De ce în caietul de sarcini nu s-a specificat că nu ai voie să subcontractezi acest gen de lucrări? Trebuie să fii pregătit să o faci și gata”.

Întrebări pentru administratorul Sălii Polivalente

Sala Polivalentă, aflată în administrarea Consiliului Județean, ar putea fi o sursă importantă de venit la bugetul Caraș-Severinului, însă acest lucru nu se întâmplă. Motiv pentru care Ioan Popa i-a adresat și lui Robert Buzzi, angajatul Consiliului Județean care se ocupă de administrarea sălii, o întrebare-solicitare: „Să ne pregătească o situație cu două coloane: încasări și cheltuieli anuale în ultimii 4 ani. Dacă cheltuielile sunt mult mai mari decât veniturile, să ne spună câteva lucuri: de ce nu organizează spectacole, evenimente sportive și de alt gen? De ce nu o închiriază, ca la Cluj, pentru diverse meciuri sau concerte, astfel încât sala să poată să își acopere cheltuielile? Și l-aș mai întreba câte ore stă la lucru pe zi: opt, șapte, trei, una?! Și dacă mai are alte activități, am înțeles că ar aduce mașini de prin Germania”.

Întrebări pentru conducerea CJ despre Spitalul Județean Reșița

Nu în ultimul rând, Ioan Popa a vorbit despre proiectele de reabilitare a celor 3 staționare și a Unității de Primiri Urgențe ale Spitalului Județean de Urgență Reșița. Proiecte demarate la insistențele sale, dar care acum bat pasul pe loc din cauza… lipsei de comunicare. „Proiectele europene pentru modernizarea staționarelor s-au scris la insistențele mele. M-am oferit cu echipa mea de tineri de la proiecte să sprijin Consiliul Județean. Nu s-a dorit, le-au făcut dânșii. Foarte bine. După ce s-a câștigat finanțarea, s-a licitat proiectarea de 3 ori. Nu a venit nimeni la licitație. Abia a 3-a oară, o firmă din Reșița și-a asumat să facă un lucru pentru oraș, deși sumele erau sub un nivel normal. De luni de zile, firma nu are un partener de discuții. Spitalul are peste 1.200 de angajați, este în subordinea Consiliului Județean. Întreb care este echipa care trebuie să stea la masă, față în față, cu proiectantul, să îi facă solicitările cu ce este necesar pentru cele 3 staționare și pentru UPU? Cine din conducerea Consiliului Județean are în subordine spitalul? Nimeni nu comunică cu acest proiectant, iar proiectele intră în criză de timp”.

Edilul a mai precizat că le dă celor chestionați timp 3 luni de zile pentru a pregăti răspunsurile la aceste întrebări, până pe 27 septembrie, ziua în care, îi atenționează Popa, liberalul Romeo Dunca va câștiga alegerile pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite