Atenţie, şoferi! Se circulă cu dificultate pe DN 6, în zona localităţii Plugova

 

Au fost impuse restricţii de circulaţie pe DN 6 Caransebeș – Orșova, la kilometrul 397, în zona localității Plugova, din cauza unor denivelări apărute la partea carosabilă. Drumarii efectuează lucrări pentru remedierea provizorie a situației.

 

Traficul rutier a fost oprit astăzi la prânz pe Drumul Naţional 6, în zona localităţii Plugova, la kilometrul 397, din cauza unor fisuri apărute în carosabil care au creat o diferenţă de nivel ce afectează circulaţia autovehiculelor. Deşi interdicţia de circulaţie a fost de scurtă durată, aproximativ 15 minute, valorile de trafic au fost crescute pe ambele sensuri, formându-se coloane de maşini de aproximativ cinci kilometri, a informat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Traficul a fost reluat, dar se circulă în continuare cu dificultate, în zonă fiind instituită restricție rutieră temporară, la 30 km/h.

 

„Săptămâna trecută au fost executate lucrări de remediere la tasarea produsă în zona dealului Plugovei, tasări apărute după ploile abundente din ultima perioadă. Au fost executate lucrări pentru șanțuri de gardă, un dren longitudinal de 50 metri lungime, excavații, drenuri transversale pentru captarea infiltrațiilor de apă din sistemul rutier, apoi s-a refăcut sistemul rutier cu geotextile, piatră brută, balast, strat de piatră spartă și trei straturi de asfalt”, informează reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara. Aceştia au precizat că urmează să fie realizată o expertiză geotehnică pentru a vedea care este cauza cedării, până atunci drumarii intervenind în regim provizoriu.

 

„Rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră instituită, precum și indicațiile polițiștilor rutieri, să dea dovadă de răbdare și să circule cu atenție sporită!”, transmite DRDP Timişoara.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite