Banatul Montan, promovat în Germania

 

Tradițiile, istoria și cultura din zona Banatului Montan sunt promovate în aceste zile în Germania, la o conferință internațională organizată de Donau Schwabische Zentral Museum.

 

Livia Magina, manager interimar al Muzeului Banatului Montan din Reșița, și dr. Dacian Rancu, manager al Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, participă în aceste zile la conferința internațională organizată la Ulm, Germania, de Donau Schwabische Zentral Museum. Evenimentul reuneşte specialişti din patru țări: Germania, Ungaria, Serbia și România.

 

„În cadrul conferinței, cei doi manageri au prezentat rolul instituțiilor de cultură pe care le reprezintă, în promovarea tradiției, istoriei și culturii în zona Banatului Montan, proiectele pe care cele două muzee le-au derulat în ultimii 2 ani, precum și perspectivele de dezvoltare. De asemenea, la eveniment au fost prezentate colecțiile și expozițiile ce au loc la cele două muzee. Tot în cadrul conferinței au fost organizate ateliere de lucru, acestea dând posibilitatea formării de noi legături între muzeele din regiunea Dunării mijlocii, ce au drept scop principal identificarea unor noi oportunități de colaborare între instituțiile muzeale din zonele în care a fost aşezată populația șvăbească.”, informează reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available