Bani de liceu pentru 272 de elevi din Caraș-Severin

 

Liceenii care provin din familii cu venituri reduse beneficiază și în acest an școlar de sprijin financiar prin intermediul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, derulat de Ministerul Educației.

 

La nivelul inspectoratelor școlare a fost finalizată centralizarea solicitărilor pentru acordarea burselor prevăzute în cadrul Programului „Bani de liceu” în anul școlar 2021-2022. În județul Caraș-Severin vor beneficia de acest sprijin financiar în vederea continuării sau finalizării studiilor 272 de liceeni, cu 40 mai puțini decât în anul școlar precedent. Conform reglementărilor în vigoare, beneficiari eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit.

 

Bursa prevăzută în cadrul Programului „Bani de liceu” este de 250 lei/lună și se acordă pe întreaga durată a cursurilor, inclusiv pe durata pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție, cu condiția respectării tuturor condițiilor prevăzute de lege. Sumele aferente lunilor septembrie și octombrie 2021 vor fi plătite cumulat până la sfârșitul lunii noiembrie 2021.

 

La nivel național, în acest an școlar sunt 22.853 de benficiari ai Programului „Bani de liceu”. Cei mai mulți elevi care au nevoie de acest sprijin de la stat sunt din județele Suceava (2.886), Iași (2.051), Vaslui (1.486), Botoșani (1.298) și Vrancea (1.081), iar cei mai puțini, din București (29), Covasna (76), Ilfov (102), Sibiu (125) și Brașov (125).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite