UPDATE. Bobar și Olăroiu au bătut palma. 1 milion euro vs. 40 milioane euro!

 

Președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, și antrenorul Sharjah FC, deținătoarea Cupei Ligii și a Cupei Președintelui Emiratelor Arabe Unite, Cosmin Olăroiu, au convenit ca, săptămâna aceasta, cele două echipe să dispute un meci amical în Austria. O confruntare între o grupare cotată la (nici) un milion de euro și o alta de (peste) 40 de milioane de euro!

 

Aflați din 10 iulie în cantonament la Rogla, în Slovenia, rosso-nerii au jucat până acum două meciuri de pregătire. După ce au învins cu 1-0 pe NK Bistrica și cu 5-1 pe NK Fuzinar, formații de ligă secundă, reșițenii vor încheia mâine „tripla slovenă” la Kidricevo, cu echipa locală NK Aluminij, proapăt promovată în prima divizie din Slovenia.

 

Dar amicalele din acest cantonament al rosso-nerilor nu se vor opri aici. Profitând de relația de prietenie pe care o are cu Cosmin Olăroiu, președintele Cristian Bobar a reușit să programeze încă un meci pentru echipa pregătită de Călin Cheregi: un amical de gală cu formația cotată la 40 de milioane de euro! „Am renunțat la o noapte de cazare în Slovenia, astfel că în 20 iulie, după încă două antrenamente la Rogla, vom ajunge în Austria. Iar în 21 iulie vom juca la Dietersdorf cu echipa lui Oli (Olăroiu, n.r.). Sharjah FC are jucători de valoare, unii dintre aceștia trecându-și în palmares evoluții la cluburi uriașe din Europa, astfel că un meci-test la final de cantonament împotriva unui astfel de adversar este binevenit”, ne-a declarat Bobar.

 

O simplă privire aruncată pe transfermarkt.com este suficientă pentru a ne da seama de valoarea jucătorilor echipei din Emiratele Arabe. Cotat la 40,6 milioane de euro, lotul Sharjah îi are în prim-plan pe Paco Alcácer (7,5 milioane euro), bosniacul Miralem Pjanic (6 milioane), brazilienii Caio Lucas (5 milioane) și Luan Pereira (3,5 milioane), tunisianul Firas Ben Larbi (4,5 milioane), grecul Konstantinos Manolas (3 milioane). Atacantul Alcácer a jucat la Valencia, Barcelona, Borussia Dortmund, Villarreal. Mijlocașul central Pjanic – la Olympique Lyon, AS Roma, Juventus, Barcelona, Besiktas. Mijlocașul stânga Caio Lucas – la Benfica Lisabona. În palmaresul Sharjah FC se regăsesc 6 titluri de campioană, 9 cupe, 3 supercupe, o cupă a ligii și o cupă a Președintelui EAU, ultimele două trofee fiind câștigate în acest an cu Cosmin Olăroiu antrenor.

 

De partea cealaltă, potrivit aceleiași surse, lotul CSM Reșița este cotat la… nici un milion de euro. Mai precis, la 995.000 euro. Cei mai bine cotați jucători au venit la Reșița în această vară: Mario Contra, Alexandru Sabău (175.000 euro), Laurențiu Maxim și Ciprian Rus (150.000 euro).

 

Lotul avut la dispoziție de Cosmin Olăroiu are o medie de vârstă de 26,3 ani, pe când cel antrenat de Călin Cheregi – 23 ani. Cei mai experimentați jucători rosso-neri sunt Ștefan Bărboianu (35 ani) și Ciprian Rus (32), iar cei mai tineri – Cristian Domil (16), Abel Ursu, Gabriel Gomboș (17), Mario Ivașcu, Flavius Cega (18), Sergiu Rimovecz, Alex Negru, Laurențiu Maxim (19), Cornel Ardei și Mihai Dolghi (21).

 

UPDATE – 19 iulie, ora 20.40

 

CSM Reșița a încheiat tripa slovenă cu încă o victorie! Într-un meci încheiat în urmă cu puțin timp, rosso-nerii au învins pe NK Aluminij cu 1-0 (1-0), prin golul lui Sebastian Velcotă. Partida s-a jucat chiar pe terenul adversarei, la Kidricevo. Antrenorul Călin Cheregi a început meciul cu: Mario Contra – Bogdan Szijj, Cornel Ardei, Andrei Răuță, Nicușor Fota – Ionuț Popescu, Mihai Dolghi – Gabriel Gomboș, Sebastian Velcotă, Laurențiu Maxim – Ciprian Rus. CSM Reșița a obținut, astfel, în acest cantonament, victorii pe linie cu cele trei echipe slovene, două de liga secundă, iar ultima – proapăt promovată în prima ligă.

 

 

UPDATE – 22 iulie, ora 15.20

 

Fotbal-spectacol în ultima partidă disputată de rosso-neri în cantonamentul sloveno-austriac. Fotbaliștii trimiși în teren de antrenorul Călin Cheregi la meciul cu formația lui Cosmin Olăroiu, Sharjah FC, au jucat deschis, rezultând o partidă cu multe reușite de ambele părți. Scor final: 4-4 (2-3). Echipa din Emiratele Arabe Unite a deschis scorul, dar Bărboianu a egalat din lovitură liberă, iar Chera a punctat apoi pentru 2-1. Mult mai valoroasa grupare a lui Olăroiu a marcat de încă două ori până la pauză și s-a desprins la 2-4 în a doua repriză. Insuficient însă pentru a învinge, deoarece reșițenii au reușit să revină pe final, prin golurile lui Szijj și Dolghi (tânărul mijlocaș moldovean fiind ținut în teren toate cele 90 de minute).

 

 

Antrenorul principal Călin Cheregi a început meciul cu următorul unsprezece: Ionuț Rus – Ștefan Bărboianu, Alin Dudea, Alexandru Sabău, Sergiu Rimovecz – Ionuț Popescu, Mihai Dolghi – Vlad Chera, Sebastian Velcotă, Alexandru Negru – Ciprian Rus. În partea a doua a jocului au mai intrat: Mario Contra – Bogdan Szijj, Cornel Ardei, Andrei Răuță, Marian Drăghiceanu, Francisc Cristea (ultimă achiziție, adus de la Politehnica Iași), Nicușor Fota, Cristian Domil, Laurențiu Maxim, Abel Ursu, Gabriel Gomboș, Mario Ivașcu. Trei dintre vedetele lui Cosmin Olăroiu, Pjanic, Alcacer și Manolas, nu au jucat în acest meci.

 

Rosso-nerii vor mai disputa un singur amical până la jocul de campionat cu Unirea Slobozia. Adversar în ultimul test: Avântul Periam.

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite