Cale liberă pentru reabilitarea și modernizarea aeroportului din Caransebeș. Consiliul Județean a avizat realizarea investiției

 

Proiectul de hotărâre privind avizarea realizării investiției „Reabilitare și modernizare a Aeroportului Banat Caransebeș”, în vederea finanțării acesteia prin Programul Operațional Infrastructura Mare, a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii județeni prezenți la ședința ordinară de astăzi.

 

După ce în ședința din 28 aprilie 2022 au aprobat alipirea a 15 imobile – teren și construcții – aflate în domeniul public al județului Caraș-Severin și date în concesiune către SC Aeroportul SA, pentru a exista un singur extras de carte funciară, consilierii județeni au dat, astăzi, vot favorabil și pentru studiul de fezabilitate comunicat de SC Aeroportul SA – ambele demersuri fiind necesare pentru ca societatea să poată accesa fonduri europene pentru proiectul „Reabilitare și modernizare a Aeroportului Banat Caransebeș”. Avizarea realizării investiției nu implică nicio contribuție financiară din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 2: Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient/ Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

 

„Avem studiul de fezabilitate gata pentru aeroport. S-a mișcat foarte repede domnul Olariu, au făcut toate studiile necesare în ceea ce privește pista și s-a ajuns la concluzia că trebuie practic o altă pistă. Iar ca să poată accesa banii, să putem să începem lucrul cât mai repede, a fost nevoie de această hotărâre de consiliu”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, la finalul ședinței de astăzi.

 

În cadrul proiectului ,,Reabilitare și modernizare a Aeroportului Banat Caransebeș”, estimat la 450.672.736 lei, sunt prevăzute următoarele lucrări: modernizarea pistei de aterizare decolare pentru o lungime de 2.500 metri, cu repoziționarea acesteia astfel încât decolarea să se realizeze pe ambele direcții, avionul de calcul pentru infrastructura de mișcare a aeroportului fiind Boing 767-200/200ER cu masa de referință 179,2 tone; reconfigurarea căilor de rulaj pentru deservirea pistei, dimensionate la același avion; amenajarea unei platforme de acces la hangarele existente și la cele ce urmează a fi executate; realizarea unui sistem modern de balizaj, sistem de aterizare instrumentală, stație meteo și sistem de coordonare trafic. Termenul de implementare este 12 luni.

 

Sursă foto: carasinfo.ro

 

Facebook Comments

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available