Caz penal în comuna Berzovia

 

În județul Caraș-Severin au fost semnalate astăzi 15 incidente în legătură cu procesul electoral, 12 dintre acestea neconfirmându-se, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, dintre care una cu amendă, și au fost întocmite două dosare penale.

 

Două exemple ne-au fost oferite de Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ. Astfel, la o secție de vot din comuna Berzovia, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o mașină oprită în apropiere de o secție de vot, oferă bani alegătorilor. Polițiștii au găsit asupra bărbatului „aproximativ 3.000 de lei, precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localității respective. A fost condus la sediu și s-au întocmit acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor”, detaliază Boeru. Surse neoficiale susțin că persoana bănuită de tentativă de corupere a alegătorilor este candidat pe lista PNL pentru Consiliul Local Berzovia.

 

Într-un alt caz, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat a fotografiat buletinele de vot după exercitarea dreptului la vot, având în telefonul mobil două fotografii cu buletinele de vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 150 de persoane cu aproape 100 de vehicule, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale și constatate două infracțiuni, una privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor sau a altor substanțe și una privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available