De la apariția cazului COVID-19 cu numărul 113 în Caraș-Severin, media persoanelor testate în județ a crescut la 24 pe zi, mult peste media înregistrată în săptămânile precedente.
În primele 25 de zile ale lunii iunie, în Caraș-Severin au fost testate de COVID-19 217 persoane, însemnând o medie de 8,7 testați pe zi. Odată cu apariția unui nou caz de infecție cu noul coronavirus, depistat la o persoană care avea simptome specifice îmbolnăvirii, s-a impus creșterea semnificativă a numărului de persoane testate.
Astfel, în ultimele două zile, imediat după sosirea rezultatului pozitiv la testul făcut bărbatului de 50 de ani care venise la spital cu simptome de COVID-19, s-a făcut ancheta epidemiologică și s-au luat probe de la 47 de contacți. Rezultatele analizelor efectuate în laboratorul cu aparatură RT-PCR sunt negative, este concluzia ce rezidă din informarea transmisă azi Instituției Prefectului de către Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, potrivit căreia numărul total al cărășenilor infectați cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei este 113, la fel ca ieri.
Deoarece protocolul de testare COVID-19 stabilește că sunt testate persoanele simptomatice și cadrele medicale care au intrat în contact cu persoanele infectate, este de presupus că marea majoritate a celor 48 de teste din ultimele două zile au fost făcute cadrelor medicale și asistentelor de la spitalul din Reșița care au intrat în contact cu pacientul COVID nr. 113.
CITEȘTE ȘI: Cazul nr. 113 de COVID-19 în Caraș-Severin! Virusul SARS-CoV-2 a fost adus din județul Timiș
La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 325 noi cazuri de îmbolnăvire și 10 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. În precedentele două zile s-au raportat de fiecare dată peste 400 de cazuri, deci situația se menține pe un palier destul de ridicat. În secțiile de Terapie Intensivă a crescut ușor numărul pacienților internați, ajungându-se acum la 199. Nimeni nu poate anticipa însă ce efecte va avea pandemia în zilele următoare. Și asta pentru că totul depinde nu atât de virus, cât de modul în care populația conștientizează că pericolul nu a trecut. Și că trebuie să ținem cont de recomandările specialiștilor epidemiologi.