Ceremonial militar și religios de Ziua Drapelului Național al României, în Parcul Tricolorului din Reșița 

 

Ziua Drapelului Național al României este sărbătorită în ficare an pe 26 iunie, fiind instituită prin Legea 96/1998. Cu acest prilej, în municipiul Reșița a fost organizat, astăzi la prânz, ceremonialul public de înălţare a Drapelului Naţional.

 

Drapelul Național al României a fost sărbătorit la Reșița printr-un ceremonial organizat de Instituția Prefectului Caraș-Severin și Centrul Militar Județean în Parcul Tricolorului din Reșița. Evenimentul, la care au asistat câteva zeci de reșițeni, a început cu prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă şi a cuprins scurte alocuţiuni pe tema importanţei sărbătorii, primirea și înălțarea drapelului, intonarea imnului de stat şi, la final, defilarea gărzii de onoare.

 

Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848. Atunci s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, semnificând libertate, dreptate și frăţie. „Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, toate s-au desfăşurat sub semnul Drapelului Naţional. Românii au avut cu ei în permanenţă tricolorul, atât la luptă, cât şi la sărbătoare. Alături de Stema şi de Imnul României, Drapelul Naţional este unul dintre cele mai importante simboluri ale unității și continuității noastre ca popor. Tricolorul ne dă sentimentul de siguranță în orice colț al lumii ne-am afla și l-am zări, ne-a unit în momente dificile ale istoriei și ne face să ne simțim mândri ori de câte ori arborarea lui marchează succesul unui român”, transmite Instituția Prefectului.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available