Clubul Lions Kindness Reșița a primit botezul

 

Ieri, 13 iunie, la Restaurantul Casa Bănățeană a avut loc evenimentul de chartare a Clubului Lions Kindness din Reșița, cel care în aproximativ șase luni de la înființare a reușit să fie prezent in viața comunității reșițene printr-o serie de proiecte cu impact deosebit, devenind în scurt timp cel mai numeros dintre cele trei cluburi Lions existente în municipiu.

 

Nașii celor de la Clubul Lions Kindness au fost cluburile Lions Bastion din Timișoara și Lions Onix din Reșița, reprezentate la acest eveniment de un număr important de emisari. În prezența a aproximativ 80 persoane, membrii Clubului Lions Kindness, dar și ai altor cluburi din Reșița, Timișoara, Severin, Deva și Craiova, Pompilia Szellner, viitorul Guvernator al Districtului 124 România, a fost un excelent maestru de ceremonii. Acesteia i s-au alăturat Marin Florin Ilieș, al doilea viceguvernator, Felicia Quint, președinte de zonă, și Elena Mirela Ciobanu, președinte fondator al clubului Lions Kindness Reșița.

 

Desfășurat sub deviza „We serve”, evenimentul, inedit pentru foarte mulți dintre participanți, și foarte bine organizat, a relevat celor prezenți spiritul de sobrietate, bun gust și solidaritate ce marchează relațiile interumane din interiorul Lions Clubs, precum și relația acestora cu societatea. A rezultat o atmosferă încărcată de emoție, bucurie și speranță, în care gândurile fiecăruia dintre cei 46 de membri pe care îi are clubul nou înființat s-au făcut auzite în momentul depunerii jurământului, prin vocea primului președinte al clubului, Elena Mirela Ciobanu, transmițând în moduri diferite ideea care i-a unit în acest generos proiect: Bunătatea contează!

 

La finalul ceremonialului, președinții cluburilor prezente au transmis salutul și felicitările lor pentru membrii clubului Lions Kindness, schimbând, în același timp, mici cadouri simbolice cu președinta clubului respectiv.

Din discursuri s-a desprins un mesaj comun, care transmite ideea că viața nu are valoare dacă nu poți fi de folos cuiva! Într-o lume aflată în continuă mișcare, în care valorile se schimbă de la o zi la alta, iar căutările cotidiene sunt, în cea mai mare parte, legate de rezolvarea problemelor materiale, trebuie să ne îndreptăm sufletul și privirea către semenii noștri mai puțin norocoși, încercând să le venim în ajutor fără ca aceștia să se simtă umiliți. Trebuie să facem acest lucru pentru că „a ajuta” este cel mai frumos mod de a trăi și singurul în care ne putem hrăni corect spiritul. Oricât de mult succes am avea, nu ne putem consuma fericirea într-o lume de oameni nefericiți, dar putem face ca fericirea să se hrănească din bucuria de pe chipurile oamenilor pe care-i ajutăm.

 

Sunt foarte mulți cei care au înțeles valoarea acestui principiu de viață, iar printre aceștia sunt Elena Mirela Ciobanu și cei 46 de prieteni ai săi pe eforturile și generozitatea cărora s-a construit succesul de până acum al clubului Kindness.

Celor care încă se îndoiesc de această rețetă a fericirii, le sugerez un scurt exercițiu lionistic: Opriți-vă din vârtejul cotidian și priviți în jurul vostru. Cu siguranță veți vedea oameni mult mai nefericiți decât credeți voi că sunteți. Apoi… puneți genunchiul jos și ajutați-i pe cei care au nevoie! Veți fi mai fericiți! Puteți face acest lucru singuri, dar și împreună cu alți oameni animați de aceleași valori pe care îi puteți găsi în oricare din cele trei cluburi Lions reșițene. În calitatea-mi de membru al unuia dintre acestea, vă asigur că ne vom bucura să vă avem printre noi!

PENTRU CĂ… WE SERVE!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite