Cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe

Hidrologii au emis sâmbătă o atenționare Cod portocaliu de inundații pentru râuri din șase județe, inclusiv Caraș-Severin, valabilă de azi după-amiază până duminică dimineața. Alte râuri vor fi sub avertizare Cod galben.

Hidrologii spun că se pot ȋnregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

În intervalul sâmbătă, ora 12.00 – duminică, ora 24.00, pe râuri din județele Bihor, Cluj, Slaj, Maramureş, Satu Mare, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Braşov, Vâlcea și Argeş este Cod galben.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 15.00 și expiră duminică la ora 10:00. Alerta vizează râuri din Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Gorj şi Mehedinţi. Județele unde inundațiile se anunță mai puternice sunt Hunedoara şi Caraş-Severin.

De azi de la ora 12 până mâine la ora 6 există și o avertizare meteorologică de Cod portocaliu. În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite