Comună din Caraș-Severin cu incidența cazurilor de COVID-19 de peste 3‰!

 

Deși oficial în Caraș-Severin se părea că nu există orașe sau comune cu incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile de peste 3 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a constatat astăzi, 11 august, că realitatea este alta!

 

Întrunit în această după-amiază în ședință extraordinară, CJSU Caraș-Severin a ajuns la concluzia că în platforma Corona-Forms datele privind cazurile de COVID-19 apărute în ultimele 14 zile în două localități cărășene, municipiul Caransebeș și comuna Buchin, sunt eronate. Cinci persoane infectate cu SARS-CoV-2 care figurau în platformă ca având domiciliul stabil în Caransebeș locuiesc de fapt în satul Valea Timișului din comuna Buchin. „În platforma Corona-Forms, 5 dintre cele 7 persoane confirmate pozitiv din comuna Buchin au domiciliul stabil în municipiul Caransebeş, dar rezidenţa este de fapt în satul Valea Timișului. Ca urmare a acestui fapt, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a recalculat, în data de 11.08.2021, pe baza datelor deţinute, incidența la nivelul comunei Buchin, incidenţa reală fiind de 3,46/1000 de locuitori.”, transmite Cancelaria Prefectului.

 

În consecință, începând de mâine, 12 august, conform Hotărârii nr. 91/11.08.2021 a CJSU, adoptată în baza HG nr. 826/2021, în comuna Buchin intră în vigoare o serie de măsuri restrictive pentru diminuarea riscului epidemiologic. Dintre acestea, Instituția Prefectului amintește: „Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt interzise; Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber; Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) este interzisă; Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este interzisă; Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă; Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană; Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

 

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, din 12 până în 25 august 2021, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

 

După comuna Buchin, cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile s-au înregistrat în municipiul Reșița (4), însă aici incidența cumulată la mia de locuitori este subunitară: 0,05‰. Incidență de peste 1‰, conform hotărârii adoptate azi de CJSU, este în trei comune: Buchin – 3,46 la mie (7 cazuri), Zorlențu Mare – 1,87, Brebu – 1,68 (câte două cazuri).

 

În spitalele din Caraș-Severin, astăzi dimineață erau internați 10 pacienți infectați cu coronavirus – patru la Spitalul Județean de Urgență Reșița, dintre care doi pe secția ATI, și șase la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Tot astăzi a fost raportat decesul unei persoane cu COVID-19, un bărbat în vârstă de 74 de ani din satul Pătaș (comuna Prigor), fără comorbidități cunoscute, potrivit reprezentanților DSP.

 

În cadrul şedinţei de astăzi a CJSU, prefectul Cristian Gâfu a făcut din nou apel la responsabilitate civică, subliniind „necesitatea vaccinării ca măsură sigură şi eficientă de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV 2, având în vedere apariţia în judeţul Caraş-Severin a noi cazuri de infecţie în ultimele 14 zile”, se arată într-un comunicat transmis de Cancelaria Prefectului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite