Consilierii locali reșițeni, chemați la DNA. Două loturi! „Pe baza unei reclamații făcute probabil de vreun om nebun”

 

Mâine, în ziua în care ar urma să adopte bugetul Municipiului Reșița pe anul 2023, consilierii locali au fost convocați de Serviciul Teritorial Timișoara al Direcției Naționale Anticorupție.

 

În cadrul unei conferințe de presă pe tema proiectului de buget al municipiului pentru anul în curs, care ar urma să fie adoptat în ședința de mâine a Consiliului Local, primarul Ioan Popa a afirmat astăzi că aleșii locali vor trebui să dea declarații la DNA Timișoara, în 26 și 27 ianuarie.

 

„Jumătate din consilierii locali vor fi la DNA la Timișoara, iar poimâine, cealaltă jumătate. Au fost convocați la Timișoara pentru nu știu ce ședință de consiliu local de-acum doi ani. Nu cunosc amănunte, nu e treaba mea, eu am aflat de la ei, pentru că oamenii s-au panicat. Oamenii se întreabă «De ce mergem noi la DNA?». Și vorbesc unii cu alții, «tu mergi la DNA?», «păi și eu merg». «Tu când mergi, joi?». «Și eu tot joi, păi hai să mergem cu aceeași mașină». E și puțin stupid, c-ar fi fost frumos ca un procuror de la DNA să se deplaseze la Reșița, în loc să meargă acolo 17 sau 20 de consilieri locali, să se prezinte într-un birou ca pe vremea Gestapoului. Nu-i o chestie rațională. Stupizenia e cu atât mai mare cu cât toată șandramaua asta se întâmplă pe baza unei reclamații făcute probabil de vreun om nebun”, a spus primarul Reșiței, Ioan Popa.

 

De altfel, acesta a ținut să precizeze că și el s-a trezit chemat nu demult la Timișoara pentru a da declarații într-o speță despre care n-avea nicio idee de la ce sau cine i se trage: „Am fost la Timișoara acum patru luni, într-un proces la Curtea de Apel, nu știam cu cine, am zis să mă duc, nu mi-am angajat avocat, și m-am trezit cu Marius Hegheduș intrând pe ușă în sala de judecată. Asta e, mi-am zis, am proces cu Marius Hegheduș. Veneau pe-acolo oameni în cătușe, oameni aduși din pușcărie să depună declarații, iar primarul stă cu Hegheduș la Curtea de Apel. Cam asta suntem puși să facem.”

 

Sursă foto: arhivă 2022

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite