Coronavirusul transformă școlile în cazemate

De teama contaminării cu coronavirus, Ministerul Educației a trimis mai multe recomandări Inspectoratului Școlar Județean prin care se dorește, practic, oprirea oricăror activități extrașcolare sau în afara instituției de învățământ, inclusiv în săptămâna „Școala altfel”.

Săptămâna „Școala altfel” a apărut tocmai pentru a-i încuraja pe profesori și elevi să participe și la activiăți extracuriculare sau extrașcolare, dar coronavirusul se pare că afectează și acest mod de a vedea educația.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă prin care recomandă „limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanei/persoanelor care au efectuat deplasarea. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”.

Așa cum spuneam, documentul vorbește și despre „limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național). Ministerul Educației și Cercetării recomandă ca activitățile planificate în cadrul Săptămânii «Școala altfel» să se desfășoare în sediul/incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite