A fost a XX-a editie. Festivalul de colinde si datini ucrainene s-a bucurat din nou de un succes rasunator

Luni, 19 Decembrie 2016
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Festivalul  de colinde si datini ucrainene s-a bucurat din nou de un succes rasunator resita.ro - Festivalul de colinde si datini ucrainene s-a bucurat din nou de un succes rasunator

Sala Lira a Liceului de Arta “Sabin Pauta “ din Resita a gazduit sambata cea de-a XX-a editie a Festivalului de colinde si datini ucrainene.

La fel ca in anii trecuti, manifestarea s-a bucurat de un succes rasunator. La eveniment au participat grupuri de colindatori din Resita, Caransebes, Cornutel, Copacele, Salbagel si Zorile. Manifestarea a fost organizata de Uniunea Ucrainenilor din Romania prin organizatia Caras-Severin. “Deschiderea festivalului a fost facuta de Ivan Liber, presedinte UUR Caras-Severin si de Daniel Basaraba, presedinte UUR Resita si a fost urmata de un inedit spectacol de colinde ucrainene într-o interpretare care a atras aplauzele celor prezenti. In debutul festivalului au urcat pe scena grupul de colindatori din Resita pregatiti de preotul paroh Petru Popovici si au fost urmati de grupul vocal feminin BARVINOC din satul Cornutel, comuna Paltinis. Sceneta Nasterea lui Iisus a fost interpretata de grupul folcloric de barbati din localitatea Zorile, îndrumati de dl Ion Furdi. Au impresionat prin interpretare si tinuta colindatorii din Salbagel, iar farmecul clasicelor colinde a fost redat de formatia ZELENA LISCENA din Copacele. Au continuat, în acelasi ton, formatiile CERVONA KALENA din Caransebes, grupul de colindatori seniori din Resita, care au interpretat colinde bisericesti, iar închiderea manifestarii a revenit corului mixt GLASUL UCRAINENILOR, pregatiti de prof. Ivan Liber”, au anuntat organizatorii. “Aceasta manifestare a fost cuprinsa în planul nostru anual de actiuni si au participat toate formatiile artistice ale etniei ucrainene din judet. Ne-am adunat în aceasta frumoasa locatie ca sa colindam, sa prezentam obiceiurile de Craciun ale ucrainenilor. Respectam traditiile bunicilor si strabunicilor nostri care s-au stabilit pe aceste meleaguri la începutul secolului XX, în localitatile cunoscute deja ca fiind locuite majoritar de ucraineni, este vorba de: Copacele, Cornutel, Zorile si Salbagel”, a declarat cu aceasta ocazie presedintele UUR Caras-Severin, Ivan Liber.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar