Planetariu mobil poposeste pentru prima data la Resita. Cat costa un bilet

Marți, 26 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro- Planetariu mobil poposeste pentru prima data la Resita resita .ro- Planetariu mobil poposeste pentru prima data la Resita

Primul planetariu mobil din Romania va veni pentru prima data la Resita.

Cei interesati pot vizita planetariu între 9 si 14 octombrie 2017, la Muzeul Banatului Montan, Bulevardul Republicii 10-12. Spectacolul „Constelatiile în viziunea strabunilor, talmacite pe întelesul copiilor” va avea loc zilnic, în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar cei mici vor avea ocazia sa descopere Sistemul Solar si constelatiile, cu ajutorul unor proiectii digitale de înalta rezolutie, în cadrul unei serii de proiectii spectaculoase însotite de prezentari interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri si înaltimea de 5 metri. Proiectul este unul unic prin caracterul sau educational si interactiv. În cadrul spectacolului, participantii vor putea urmari în interiorul Planetariului mobil proiectii de înalta rezolutie cu Sistemul Solar, dar si expuneri de constelatii asociate legendelor romane sau grecesti. Totodata, copiii vor avea ocazia sa învete despre unele dintre cele mai cunoscute constelatii din traditia romaneasca, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Closca cu pui s.a. În plus, Planetariul poate realiza simulari ale procesului de trecere de la zi la noapte.
Planetariul Mobil Educational vine sa suplineasca lipsa unor astfel de spectacole în multe orase ale tarii.
„În Romania exista planetarii în foarte putine orase si, de cele mai multe ori, prezentarile care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asista pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Resita, totul se va petrece în prezenta unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cereasca mai aproape de vizitatori, prin povesti si informatii interesante.
El va raspunde oricaror curiozitati ale copiilor si va interactiona permanent cu acestia. Spectacolele noastre se desfasoara întotdeauna în aceasta formula, iar raspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem ca planetariul nostru mobil e cu atat mai binevenit pentru copiii din Resita, cu cat în oras nu exista o astfel de locatie”, a completat Adrian Filpisan.

Spectacolele se vor desfasura din ora în ora, cu începere la orele fixe. Durata unei proiectii este de aproximativ 50 de minute, iar pretul unui bilet de 10 RON. Domul în care se vor desfasura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Accesul la eveniment se face fie pe baza de rezervari la 0752690245 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.
Varsta minima recomandata pentru vizitatori este de 4 ani, cu însotitor adult.
Proiectul Planetariu Mobil Educational este o initiativa a Asociatiei Astronomice Pluto.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

17°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 93%

Vant: 6.44 km/h

  • 20 Aug 2018

    Rain 28°C 17°C

  • 21 Aug 2018

    Scattered Thunderstorms 28°C 18°C

Curs Valutar