Kuhntop
Inchide

A inceput „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”. O saptamana plina in care elevii vor avea ocazia sa se intalneasca cu politistii

Luni, 02 Octombrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -A inceput „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” resita .ro -A inceput „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”

În perioada 2 – 6 octombrie la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Caras – Severin se va derula cea de-a doua editie din acest an a manifestarii ,,Saptamana Prevenirii Criminalitatii”.

Evenimentul consta în organizarea unei suite de activitati informativ - preventive, în special în spatiul public, pentru diseminarea mesajelor preventive catre un numar cat mai mare de beneficiari. Întrucat aceasta manifestare are un caracter unitar, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin organizarea activitatilor are urmatorul calendar:

 • 2 octombrie – prevenirea delincventei juvenile,
 • 3 octombrie – prevenirea victimizarii minorilor,
 • 4 octombrie – prevenirea infractiunilor contra patrimoniului,
 • 5 octombrie – prevenirea violentei în familie,
 • 6 octombrie – siguranta rutiera.

Lansarea evenimentului a avut loc la Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” din Bocsa unde lucratorii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale le-au prezentat elevilor echipamentul din dotare pentru executarea misiunilor care implica fie un grad ridicat de periculozitate fie o interventie rapida iar politistul criminalist din cadrul Politiei Oras Bocsa le-a prezentat trusa criminalistica utilizata în activitatea de cercetare a locului în care a fost savarsita o infractiune, indiferent daca autorul acesteia este un minor sau o pesoana majora. Nu au lipsit demonstratiile practice de ridicare a unei urme de la locul faptei si de efectuare a procedurii de amprentare.

Parteneri în cadrul acestui eveniment, specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Caras – Severin, au abordat problematica consumului de alcool si droguri în randul adolescentilor si a tipurilor de raspuns, în acest context, în fata presiunii grupului.

Pentru a se convinge ca drogurile, fie si legale cum este alcoolul, interzis pentru consum minorilor, pun stapanire pe consumator, elevii au fost provocati sa parcurga cateva trasee de coordonare vizual-motrice purtand ochelarii de simulare a starii de ebrietate, convingandu-se în acelasi timp si de riscul ridicat de accidentare.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Rain

7°C

Resita

Rain

Umiditate: 97%

Vant: 11.27 km/h

 • 24 Oct 2017

  Rain 11°C 6°C

 • 25 Oct 2017

  Scattered Showers 10°C 6°C

Curs Valutar

Rieker