Invitati din tara si strainatate. ”Decada Culturii Germane în Banatul Montan” se incheie sambata

Joi, 12 Octombrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro - „Decada Culturii Germane în Banatul Montan” se incheie sambata resita .ro - „Decada Culturii Germane în Banatul Montan” se incheie sambata

„Decada Culturii Germane în Banatul Montan”, editia a XXVII-a se afla în plina desfasurare.

Ea a debutat în data de 6 octombrie si continua pana duminica, 15 octombrie, fiind sustinuta de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, de Departamentul pentru Relatii Interetnice, de Consiliul Judetean Caras-Severin si de Primaria Municipiului Resita.  În weekendul urmator vor avea loc manifestari în Resita, la Garana, în Dognecea si la Otelu Rosu. Sambata se va desfasura în municipiul Resita întaia întalnire evanghelica luterana din Banat, organizata cu prilejul împlinirii anul acesta a 500 de ani de reforma protestanta, dupa care va avea loc Parada Portului Popular German. Programul manifestarilor de sambata de la Resita este urmatorul:

Curtea Bisericii Evanghelice C.A. / ora 10.30: Concert de promenada cu fanfara „Harmonie“ din Bistrita.

Biserica Evanghelica C.A. / ora 11.00:  Serviciu religios festiv dedicat împlinirii anul acesta a 500 de ani de reforma protestanta si cu prilejul primei Întalniri a evanghelicilor luterani din Banat. Oaspeti de onoare: Episcop Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice C.A. din Romania, protopopi, preoti din Germania, Austria si Romania. Cu participarea extraordinara a Corului de camera „Hugo Wolf“ din Maribor / Slovenia.

Curtea Bisericii Evanghelice C.A. / ora 12.15: Proiectul sarbatoririi reformei protestante a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania: „12 meri pentru un cuvant clar”. Plantarea simbolica a unui mar, care se leaga de cuvantul lui Martin Luther „Daca as stii, ca maine lumea se va sfarsi, astazi as mai planta un mar”.

Curtea Bisericii Evanghelice C.A. / ora 12.30: Concert de promenada cu fanfara „Harmonie“ din Bistrita.

Traseul Biserica Evanghelica C.A. - Casa de Cultura a Sindicatelor „Dr. Corneliu Diaconovici“ - Parcul „Carasana” / începand cu ora 12.45: Parada Portului Popular German cu fanfara „Harmonie“ din Bistrita.

Monumentul deportatilor germani în fosta URSS în Parcul „Carasana” / începand cu ora 13.15: Rugaciuni ecumenice si depunere de coroane de flori.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

11°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 77%

Vant: 3.22 km/h

  • 19 Oct 2018

    Scattered Showers 17°C 11°C

  • 20 Oct 2018

    Cloudy 15°C 7°C

Curs Valutar