Octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor incepe in aceasta saptamana la Resita

Luni, 15 Ianuarie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita . ro -Octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor incepe in aceasta saptamana la Resita Resita . ro -Octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor incepe in aceasta saptamana la Resita foto : radioresita.ro

Resitenii crestini s-au obisnuit ca în fiecare an, în a doua parte a lunii ianuarie, sa se organizeze în municipiul resedinta de judet octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor sau, cum o cunoastem cu totii, saptamana de rugaciune ecumenica.

“Traditia octavei de rugaciune a început în 1740, în bisericile protestante din Scotia. Initiativa a fost continuata de Asociatia marilor biserici crestine si dezvoltata de Biserica Catolica prin organizarea unei Octave de rugaciune. Datele de 18 si 25 ianuarie, între care se celebreaza octava de rugaciune în emisfera nordica, semnifica sarbatoarea Catedrei Sfantului Petru, respectiv convertirea Sfantului Paul. În diferite tari, brosura cu rugaciunile pentru unitate este folosita de crestini pentru rugaciuni particulare în luna ianuarie si pentru celebrari colective în preajma Rusaliilor. În emisfera sudica, unde luna ianuarie este luna de vacanta, Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor este programata în preajma Rusaliilor, ori cu o luna sau doua mai tarziu. La Resita, rugaciunea se desfasoara în acest an pentru a 26-a oara, miscarea pentru unitatea crestinilor fiind una dintre cele mai solide si perseverente din tara noastra, un exemplu pentru multe alte regiuni din tara si chiar peste hotare. Anul acesta, octava a fost coorganizata de parintele canonic József Csaba Pál, arhidiacon romano-catolic al Banatului Montan, si de parintele Gheorghe Adrian Suveti, protopop ortodox roman de Resita.”, au anuntat organizatorii evenimentului.

Motto-ul octavei de rugaciune pentru unitatea crestinilor din acest an a fost ales pe plan international: „Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria“ (Ies 15,6). Sub acesta se vor reuni crestinii diferitelor confesiuni resitene împreuna cu îndrumatorii lor spirituali, în perioada 20 - 25 ianuarie, în fiecare seara în diferite biserici crestine ale confesiunilor: ortodoxa romana, romano- si greco-catolica, precum si evanghelica luterana din municipiul Resita, începand cu ora 18.30, exceptie facand prima zi cand va debuta la ora 18.00.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar