Dupa ce a facut furori la Barcelona, Moscova si Zagreb, Muzeul Iluziilor se afla la Resita pentru aproape trei saptamani

Luni, 04 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Dupa ce a facut furori la Barcelona,Moscova si Zagreb ,Muzeul Iluziilor se afla la Resita pentru aproape trei saptamani Resita.ro -Dupa ce a facut furori la Barcelona,Moscova si Zagreb ,Muzeul Iluziilor se afla la Resita pentru aproape trei saptamani

Muzeul Iluziilor a ajuns pentru prima oara în Resita.

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformeaza realitatea, o holograma piramidala, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poti canta fara sa îl atingi, sunt doar cateva dintre lucrurile care îi asteapta pe vizitatori pentru prima oara în Resita la primul Muzeu al Iluziilor din Romania, care va fi deschis din data de 4 si pana în data de 24 iunie 2018, la Muzeul Banatului Montan din Resita. Conceptul este unul unic în Romania si are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea întelege cum functioneaza iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar si prin explicatiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de functionare si va face demonstratii live.
Totodata, proiectul este unul mobil si îsi propune, sa ajunga în toate marile orase ale Romaniei. Desi este o premiera pentru tara noastra, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orase ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar cateva exemple de metropole cu traditie în acest sens. Muzeul Iluziilor îsi conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare dintre ele destinata unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra si vor deveni, pentru cateva minute, subtiri ca o sfoara sau rotunzi ca un balon, vor avea burta pana la nas sau vor deveni pitici. Iluziile optice vor avea si ele o sala dedicata: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca vointa si inteligenta celor care vor încerca sa rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de masurat, cu ajutorul carora vizitatorii vor încerca sa înteleaga cum functioneaza iluziile. A treia sala este dedicata obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experiente unice: aici, vizitatorii vor putea întelege cum functioneaza hologramele, vor experimenta vertijul într-un tunel lung de 6 metri, vor încerca sa descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea sa îsi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.
Muzeul va putea fi vizitat pe baza de rezervare, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau numerele de telefon 0726519941, 0752690245. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar pretul unui bilet este de 15 lei. Muzeul Banatului Montan din Resita se afla pe Bulevadrul Republicii, nr 10-12, va fi deschis în fiecare zi de la ora 9-19. Muzeul Iluziilor este un proiect al Asociatiei Astronomice Pluto.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar