Din New York, la Garana - a doua editie a festivalului de Fusion produs de Dean Bowman în Poiana Lupului

Luni, 23 Iulie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Din New York, la Garana - a doua editie a festivalului de Fusion produs de Dean Bowman în Poiana Lupului Resita.ro -Din New York, la Garana - a doua editie a festivalului de Fusion produs de Dean Bowman în Poiana Lupului

In perioada 03-05 august 2017, la Garana, in Poiana Lupului- locul unde s-a scris istorie pentru Festivalul International de Jazz, se va desfasura un alt eveniment care se anunta unul de exceptie.

A doua editie a Garana Fusion Festival aduce pe scena din Poiana Lupului artisti legendari din Statele Unite ale Americii si Germania, dar si din Olanda, Ungaria, Serbia si Romania. Doua nopti si o zi vom fi purtati de la blues-ul authentic si apasat din Mississippi pana la ritmul alert, bassul electric si ritmul afro-american dansant al funk-ului new-yorkez, in ritmuri de soul, rock, jazz si avant-garde.

Un eveniment de exceptie produs artistic de Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde al New York-ului, va debuta cu seara de vineri, 03 august, cu recitaluri exceptionale si inedite ce vor purta mintea si sufletul de la blues la jazz, funk, pop si rock, cu Cristi Iakab & The Road band (Romania), Adan Haraszti Project (Ungaria) si Rares Totu feat Dean Bowman intr-un recital de exceptie. Prima seara va fi incheiata de The Petting Blues Band (Serbia) impreuna cu legendarul Michael Hill (USA)- chitaristul si vocalistul new-yorkez si al sau blues “apasat” inspirat din Mississippi Delta.

Seara de sambata, 05 august, promite sa inceapa in acelasi mirific amalgam muzical, cu minunatul Dixie Krauser/Bass and Fusion, magnificul tobosar american Tony Cintron -  colegul si colaboratorul preferat al lui Joe Bonamassa si inegalabilul Joseph Bowie/Mr. Defunkt-fondatorul legendarului band Defunkt. Seara se incheie nebuneste cu recitalul cunoscutului Branko Trijik, intr-un tribut James Brown exceptional.

Duminica vom fi acolo unde nu am fost niciodata la Garana - in armonii de Gospel si Negro Spiritual care vor rasuna in Poiana Lupului dumnezeieste pentru ca daca spunem gospel, spunem Dumnezeu si daca spunem Poiana Lupului, ne apropiem mult de ingeri.

Visions of Dreams Chorus si Canaan Land Band feat. Dean Bowman( SUA/RO) ne vor ajuta sa ducem spiritul acolo unde numai putini pot ajunge, prin muzica lor, ritmul miscat si o pronuntata amprenta purtand semnatura sclavilor africani de pe plantatiile americane, dar si prin melodiile de o adanca expresivitate.

Mai multe din această categorie: « Interventie de urgenta la Eftimie-Murgu

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar