Suntem prezenți și pe

Publicitate

Cum să slăbiți folosind un cântar de bucătărie

Publicat cu

pe

Când încercați să pierdeți sau să vă mențineți greutatea, cât de mult mâncați este la fel de important ca ceea ce mâncați. Controlul porțiilor are un motiv întemeiat: într-o lume plină de produse cu dimensiuni mari, cu exces caloric, este foarte ușor să-ți depășești bugetul de calorii la o singură masă.

Nutriționiștii definesc o porție ca și cantitatea de mâncare pe care o alegeți să o mâncați pentru mese sau gustări (precum o farfurie cu paste sau o mână de stafide). Pe de altăparte, o „porție” care este menționată pe etichetele nutriționale este cantitatea de mâncare pe care experții o recomandă să fie consumată dintr-un anumit aliment. În mod ideal, dimensiunile porției dvs. ar trebui să se alinieze cât mai aproape cu dimensiunile de servire de pe ambalaj.

Deci, care este modalitatea potrivită de a verifica dacă mănânci porția corectă? Aici îți poate fi la îndemână un cântar de bucătărie.

Acesta este o modalitate excelentă de a învăța despre greutățile reale ale porțiilor și poate fi de ajutor pentru persoanele care numără caloriile. Dacă presupuneți că mâncați un piept de pui de 200g, dar mâncați de fapt o bucată de 400g, aceasta poate însemna o diferență considerabilă.

Vă veți da seama câte calorii și macronutrienți sunt, de fapt, în anumite porții. În timp, un cântar de bucătărie vă „antrenează” pentru a aplica aceleași principii pe cont propriu. Folosirea unui cântar vă va ajuta, de asemenea, să învățați cum arată de fapt porțiile corecte, astfel încât să puteți estima ocular mai eficient atunci când nu aveți acces la el sau când veți fi mai flexibil cu dieta dvs. în viitor.

Cum funcționează un cântar de bucătărie?

Cele mai multe cântare de bucătărie vă permit să alegeți unitatea de măsură în care doriți să vă cântăriți mâncarea, cum ar fi kilograme, uncii sau grame. Unele cântare au calculatoare de macronutrienți pe care le puteți programa pentru produsele alimentare pe care le cântăriți, iar cântarul va afișa profilul de macronutrienți al alimentului având în vedere greutatea măsurată.

Pentru a cântări lucruri precum pulberi, lichide, semințe, uleiuri sau orez, puteți cântări mai întâi recipientul în care aveți de gând să le puneți, iarapoi cântăriți recipientul împreună cu alimentele.

Diferența dintre cele două greutăți este greutatea alimentului în sine.

5 sfaturi pentru utilizarea corectă a unui cântar de bucătărie

1. Fiți sigur ca e pe 0, înainte de a începe, mai ales dacă utilizați o scală analogică (sau mecanică). Este important să o setați la zero înainte de a pune alimentele, pentru a obține o măsurare corectă. Majoritatea cântarelor digitale se vor reseta automat la zero.
2. Cântăriți mâncarea înainte de a fi gătită. Pentru majoritatea produselor alimentare, informațiile de pe eticheta nutrițională se referă la versiunea sa brută, negătită. După procesul de gătit, carnea, legumele și boabele își vor pierde o parte din greutate, dar vor avea în continuare aceea și cantitate de grăsimi și calorii. Pentru a preveni consumul „accidental” de grăsimi și calorii în plus, asigurați-vă că veți cântări alimentele înainte de a fi gătite.
3. Alegeți un cântar cu o capacitate suficient de mare. Când alegeți un cântar, este mai bine să optați pentru un model care să aibă o capacitate de cinci sau mai multe kilograme, mai degrabă de cât unul cu o capacitate de doar unul sau două kilograme.
4. Când precizia contează, optați pentru digital. Există două tipuri de cântare de bucătărie: analogic și digital. Versiunile analogice funcționează cu un arc, iar acul se mișcă pe măsură ce adăugați alimentele. Aceste cântare pot fi mai puțin precise în timp, pe măsură ce arcurile încep să se uzeze. Versiunile digitale utilizează un senzor de sarcină electrică pentru a măsura greutatea și au un display cu cristale lichide. Dacă cântăriți alimentele și vă doriți cât mai multă precizie, un cântar de bucătărie digital este cea mai bună opțiune.
5. Păstrați-l curat. Între utilizări, curățați placa de cântărire pentru a preveni acumularea de reziduuri alimentare care ar putea contribui la o greutate incorectă sau transferul de bacterii de la alimente mai vechi.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate

Huawei P20 Pro vs. P20: Ce smartphone să alegi?

Publicat cu

pe

Faptul că Huawei s-a confruntat în mod repetat cu probleme, în timp ce încercau să intre pe piața din SUA, nu a împiedicat producătorul chinez să lanseze câteva smartphone-uri foarte impresionante pentru Android.

Huawei P20 Pro și P20 oferă o combinație convingătoare de hardware și software de ultimă oră. Totuși, există câteva diferențe mari între cele două. Dacă vreți să cumpărați unul dintre ele, atunci această comparație vă va ajuta să obțineți informații despre cum sunt similare și unde se diferențiază.

Performanță, durată de viață a bateriei și încărcare

În fiecare dintre aceste telefoane veți găsi propriul procesor Kirin 970 Huawei, împreună cu unitatea specială de procesare neuronală (NPU), care este concepută pentru a oferi tot felul de îmbunătățiri ale inteligenței artificiale (AI) fără a încetini telefonul sau a consuma prea multă putere. Modelul P20 Pro are 6 GB de RAM, întimp ce P20 are doar 4GB RAM. Însă doar cei cărora le place să ruleze multiple aplicații în același timp vor simți diferența. Ambele telefoane au 128 GB spațiu de stocare și nu există slot pentru card MicroSD.

Este mai ușor să diferențiați aceste telefoane în funcție de durata bateriei, deoarece P20 Pro are o baterie de 4.000mAh, întimp ce bateria din P20 este doar de 3.400mAh. P20 Pro are un ecran mai mare și încă câteva caracteristici, dar nu suficient pentru a anula capacitatea suplimentară, așa că ne așteptăm ca Huawei P20 Pro să aibă o baterie care să reziste mai mult. Nu există posibilitatea de încărcare wireless, dar vă puteți aștepta ca ambele telefoane să accepte standardul de încărcare rapidă SuperCharge deținut de Huawei.

Design șidurabilitate

Design-ul cu sticlă curbată al acestor telefoane este extrem de atractiv, împreună cu finisaje interesante, în special opțiunea crepuscul, care trece de la violet la turcoaz. Huawei a amplasat senzorii de amprentă pe partea din față, în locul tradițional de sub ecran.

Nu există nimic care să diferențieze aceste telefoane din punct de vedere al designului, dar dacă vorbim despre durabilitate, P20 Pro este clar superior. P20 are un dezamăgitor rating IP53, în timp ce P20 Pro obține un rating IP67. În termeni simpli, acest lucru înseamnă că P20 Pro poate supraviețui submersiunii, dar P20 probabil că nu.

Ecran

Huawei P20 deține un ecran RGBW LCD de 5,8 inci, în timp ce P20 Pro are un ecran OLED de 6,1 inci. Ambele au o rezoluție de ecran de 2240 x 1080 pixeli. Strict vorbind, acest lucru face ca ecranul P20 să fie mai puternic, dar P20 Pro are un raport de contrast mult mai mare, cu culori bogate și negre cu adevărat profunde.

Cameră

Lupta dintre camerele telefoanelor inteligente a atins înălțimi noi recent, extinzându-se dincolo de numărul de megapixeli și determinând mulți producători să adopte lentile secundare.

Huawei duce lucrurile mult mai departe cu P20 Pro prin punerea la dispoziție a trei lentile: există un obiectiv principal de 40 megapixeli cu AI Image Stabilization (AIS), un teleobiectiv secundar de 8 megapixeliși un al treilea obiectiv monocrom de 20 megapixeli. Această cameră oferă zoom optic de 3x, care poate fi îmbunătățit digital până la 5x. De asemenea, oferă detali iincredibile și performanță solidă la lumină scăzută.

În schimb, P20 combină un obiectiv primar de 12 megapixeli cu unul monocromatic de 20 megapixeli. Ambele telefoane au camere frontale cu 24 megapixeli, ceea ce ar trebui să fie suficient.

Înacest context și ținând cont de caracteristicile enumerate, modelul Huawei P20 Pro pare să fie alegerea mai bună. Tot ceea ce trebuie să hotărâți este dacă se încadrează în bugetul dumneavoastră.

Continuați lectură

Publicitate

Convocare Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

Publicat cu

pe

CONVOCARE

 

            Administratorul unic al SC BÎRZAVA SA, societate de tip inchis conform deciziei ASF nr. 2628/15.10.2015, cu sediul in Bocșa, str. Carpati nr. 5, jud. Caras- Severin, inregistrata la ORC sub nr. J11/163/1991, CIF: RO1075915, prin decizia din data de 24.03.2020, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor in conformitate cu Legea 31/1990, pentru data de 02.05.2020 ora 16,00  la sediul societatii, pentru toti actionarii inscrisi in registrul acţionarilor ţinut de către societate, la data de referinta 16.04.2020, acestia avand dreptul de a participa si de a vota in adunarea generala proporţional cu deţinerile  avute  la antementionata data de referinta.

 

ORDINEA DE ZI este urmatoarea:

 1. Prezentarea si aprobarea raportului de gestiune al Administratorului unic privind activitatea desfasurata in anul 2019;
 2. Descarcarea de gestiune a Administratorului unic pentru activitatea desfasurata in anul 2019;
 3. Prezentarea si aprobarea raportului Comisiei de Cenzori aferent exercitiului financiar 2019;
 4. Aprobarea situatiei financiar-contabile anuale: bilant, contul de profit si pierderi si repartizarea profitului obtinut de societate in cursul anului 2019;
 5. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2020;
 6. Realegerea Comisiei de Cenzori si fixarea remuneratiei membrilor acesteia;
 7. Împuternicirea Administratorului unic pentru îndeplinirea tuturor formalităţilor necesare în vederea punerii în aplicare a hotărârii AGOA.

Procurile de reprezentare in AGOA vor fi depuse in original la sediul societatii, cu 48 ore inainte de data AGOA. Formularul de procura speciala pentru reprezentarea in AGOA se poate obtine de la sediul societatii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Documentele si informatiile referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi pot fi consultate la sediul societatii si vor fi distribuite celor interesati  incepand cu data de 17.04.2020.

Actionarii reprezentand, individual sau impreuna, cel putin 5% din capitalul social au dreptul, in termen de 15 zile de la publicarea convocatorului in Monitorul Oficial al Romaniei, sa introduca puncte pe ordinea de zi si sa prezinte proiectele de hotarare pentru punctele incluse sau propuse a fi incluse pe ordinea de zi. Actionarii isi pot exercita aceste drepturi numai in scris, documentele fiind transmise prin servicii de curierat sau prin mijloace electronice. Fiecare actionar are dreptul sa adreseze intrebari, pana in data de 18.04.2020, privind punctele de pe ordinea de zi a adunarii generale. Societatea comerciala va raspunde la intrebarile adresate de actionari.

Accesul actionarilor îndreptăţiţi să participe la AGOA este permis prin simpla probă a identităţii acestora, făcută în cazul persoanelor fizice cu actul de identitate, sau, în cazul persoanelor juridice şi al acţionarilor reprezentaţi cu actul de identitate al reprezentantului legal.

Informatii suplimentare, modelul de procura de reprezentare si alte documente pot fi consultate si pe websit-ul societatii: www.birzava.cabanova.com.

In cazul neindeplinirii cvorumului legal, sedinta AGOA va avea loc in data de 04.05.2020 la aceasi ora, in acelasi loc si cu aceeasi ordine de zi.

 

                                              ADMINISTRATOR  UNIC,   

                                                  ec. Gheorghe Nicorici    

 

 

Continuați lectură

Publicitate

Ar trebui să cumperi un Samsung Galaxy S20?

Publicat cu

pe

Pentru majoritatea oamenilor, Samsung Galaxy S20 este cel mai bun telefon Android disponibil în acest moment și va fi, probabil, cel mai bine vândut dispozitiv Android al anului, cu o mulțime de clienți fericiți.

Avantaje:

 • Ecran minunat
 • dimensiune perfectă
 • Îmbunătățiri enorme ale camerei față de S10

Dezavantaje

 • Scanerul de amprente este slab
 • Viteza de reîmprospătare 120Hz scurge bateria
 • Arată la fel ca orice alt telefon Samsung

Având în vedere că telefoanele Android puternice cresc în dimensiune tot timpul, Samsung Galaxy S20 schimbă ritmul în mod revigorant. De asemenea, se întâmplă să fie cel mai bun telefon Android pe care îl poți cumpăra chiar acum.

Sunt foarte puține surprize la Samsung Galaxy S20. . Este un flagship Samsung fără îndoială: specificații de top, design clasic Samsung și așa mai departe.

Totul pare să fie ceva mai bun de data aceasta – în special camera, care oferă o îmbunătățire semnificativă a eforturilor anterioare ale Samsung.

S20 este puțin probabil să schimbe părerile celor care nu sunt deja fani ai designului, software-ului Samsung și chiar a unor atribute de fotografie. Pentru toți ceilalți, totuși, există o mulțime de lucruri de care să se bucure.

Cameră foto – O îmbunătățire uriașă față de Galaxy S10

Să începem cu aparatul foto, deoarece este atuul principal aici. Chiar dacă Galaxy S20 Ultra beneficiază de noi adăugări fanteziste (senzor principal de 108 megapixeli, zoom 100x, selfie de 40 de megapixeli), Samsung Galaxy S20 oferă o actualizare semnificativă.

Există trei camere principale din spate: o cameră wide de 12 megapixeli cu obiectiv f / 1.8 și OIS; un obiectiv ultra-lat de 12 megapixeli; și o cameră telefoto de 64 megapixeli cu obiectiv f / 2.0 și OIS. Samsung spune că senzorul de pe camera principală de 12 megapixeli a fost reconstruit complet, pixelii săi mai mari permițând să intre mai multă lumină.

Cel mai important lucru pentru oricine face upgrade de la Galaxy S10 este faptul că instantaneele rezultate reprezintă un salt imens. Oferta camerei Samsung a stagnat de ani buni, cu același senzor folosit în mod repetat în telefoane. Cu Samsung Galaxy S20, compania ridică ștacheta.

Videoclipul este un alt plus: înregistrarea 8K este prezentă (folosind senzorul tele), deși probabil nu vei avea nicio modalitate de a reda acea înregistrare. Cu toate acestea, este o caracteristică impresionantă pentru un telefon mic, precum Samsung Galaxy S20, iar rezultatele sunt puternice.

Ecran – Rata de reîmprospătare de 120Hz asigură o funcționare super lină

Afișajele de pe flagship-urile Samsung au fost considerate multă vreme cele mai bune, iar cu Samsung Galaxy S20, compania adaugă o caracteristică foarte solicitată: o rată de actualizare de 120Hz. Acest lucru înseamnă că panoul OLED ușor curbat de 6,2 inci va reîmprospăta de 120 de ori pe secundă, în loc de 60 de ori pe secundă, cum se întâmplă pe aproape toate celelalte telefoane din 2019. Rezultatul? Totul se simte mult mai lin, ceea ce dă impresia că telefonul este mai rapid.

Performanță și specificații – Galaxy S20 este rapid și oferă cea mai ușoară experiență Android

Ca și fratele său mai scump, Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 este impresionant când vine vorba de specificații. Componentele interne de înaltă gamă variază de la cele mai recente procesoare și tipuri de RAM, la cele mai noi standarde de livrare a energiei USB-C.

Dispozitivul este alimentat de chipsetul Exynos 990 7nm și dispune de 12 GB RAM LPDDR-5. Aceste componente interioare rapide, însoțite de afișajul lin de 120Hz, asigură un telefon rapid în aproape toate sensurile.

Iar Samsung Galaxy S20 este primul telefon pregătit pentru pachetul 5G.

Durata de viață a bateriei – O opinie mixtă

Bateria Samsung Galaxy S20 nu este impresionantă, mai ales când iei în considerare dimensiunea telefonului. Problema este acel afișaj de 120Hz, care consumă energie enormă.

Din fericire, Samsung oferă o mulțime de moduri de a prelungi viața bateriei. Poți modifica rezoluția, împiedica performanța, opri funcțiile neesențiale. În plus, există diferite moduri de economisire a bateriei, fiecare dintre ele putând fi personalizat. Desigur, nimic din toate acestea nu este ideal și nu este înlocuitor pentru durata de viață excelentă a bateriei – dar acesta este prețul pe care îl vei plăti pentru un afișaj de acest tip.

Software – Samsung One UI 2.1 este cel mai bun software

Dacă pe vremuri era un motiv să eviți telefoanele Samsung, acum sistemul de operare Android One UI 2.1 este cel mai complet și de încredere pentru a gestiona un flagship din seria S.

Verdict: Ar trebui să cumperi Samsung Galaxy S20?

Pentru majoritatea oamenilor, Samsung Galaxy S20 este cel mai bun telefon Android disponibil în acest moment. Da, alte alte telefoane oferă câteva trucuri suplimentare, iar unele au o cameră mai bună, dar niciun alt telefon nu oferă un pachet la fel de complet ca Samsung Galaxy S20. De la suportul 5G până la performanțe impecabile, de la aparatul de fotografiat extrem de îmbunătățit până la ecranul absolut superb – cautati Samsung Galaxy S20 , el este regele Android. Deocamdată, oricum.

Continuați lectură

Cele mai citite