Suntem prezenți și pe

Social

„Dar din Dar” în vremea COVID-ului. „Ne-au întâmpinat plângând”

Publicat cu

în

După ce a renovat case bătrânești și mori de apă din Caraș-Severin, Asociația „Acasă în Banat” și-a adaptat activitățile la criza COVID-19 și ajută familiile vulnerabile din mediul rural să treacă mai ușor peste această perioadă. La sfârșitul săptămânii trecute, voluntarii au ajuns în 13 sate din Caraș-Severin.

Asociația „Acasă în Banat” a dat startul campaniei „Dar din Dar” în Săptămâna Mare, când au fost împărțite aproximativ 4 tone de alimente și produse de igienă la 210 familii din 40 de sate din Caraș-Severin și Timiș, însă faptele bune ale voluntarilor nu s-au oprit la perioada sărbătorilor pascale.

„Părinți disperați că au rămas fără loc de muncă și nu mai au ce pune pe masă copiilor”

Campania a fost reluată și, la sfârșitul săptămânii trecute, alte peste 150 de familii din satele cărășene Peștere, Sasca Montană, Potoc, Bogodinț, Sasca Română, Socol, Baziaș, Câmpia, Pârneaura, Zlatița, Berzasca, Liubcova și Bigăr au primit pachete cu produse de bază, conserve, dulciuri și produse de igienă, de la voluntarii asociației.

„Pentru noi a fost uimitor să ajungem în localități unde, la marginea satului, locuiesc oameni în condiții de Evul Mediu. Am găsit oameni bătrâni care ne-au întâmpinat plângând pentru că nu mai aveau bani de mâncare, părinți disperați că au rămas în perioada asta fără loc de muncă și nu mai au ce pune pe masă copiilor”, a declarat președintele Asociației „Acasă în Banat”, Radu Trifan.

Campania „Dar din Dar” continuă și toți cei care doresc să sprijine inițiativa o pot face donând alimente neperisabile, produse de igienă, pc-uri, laptopuri, tablete sau donând bani în conturile Asociației „Acasă în Banat”, cu mențiunea „Dar din Dar”:

LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: acasainbanat@gmail.com

2 ani în slujba comunităților rurale din Banat

„Acasă în Banat” și-a început activitatea în mai 2018. În cei 2 ani aniversați acum, echipa asociației s-a implicat în aproape 150 de comunități din tot Banatul.

În Caraș-Severin, voluntarii au zugrăvit 32 de case din comuna Eftimie Murgu, în cadrul proiectului Color the Village și, în 2019, au demarat un nou proiect: „În toamna anului trecut am luat la pas satele de munte pentru a identifica, evalua și fotografia morile de apă. Până astăzi am reușit să identificăm 245 de instalații în 88 de localități. La finele lunii februarie a acestui an am renovat prima noastră moară de apă, la Sasca Montană, iar în prezent lucrăm la un proiect prin care, până la finele acestui an, vom renova alte 10 mori de apă din Banatul de Munte”, explică Radu Trifan.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate52 de minute în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile3 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate4 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate5 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație6 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate10 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate13 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică14 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite