De trei ori Galiș, la Muzeul Banatului Montan

 

Iubitorii de artă din Reșița sunt așteptați joi, 15 septembrie, la Muzeul Banatului Montan la un triplu eveniment dedicat maestrului Petru Galiș, artist plastic din Timișoara, dar care a trăit și a activat mulți ani în Reșița, unde a fost profesor de desen și pictură.

 

Muzeul Banatului Montan Reșița găzduiește joi, 15 septembrie, începând cu ora 18.00, un eveniment special, o triadă dedicată artistului plastic Petru Galiș: finisajul expoziției personale Petru Galiș al cărei vernisaj a avut loc în august 2021 și care a fost fragmentată de pandemie și experimentată online; lansarea cărții „Culoarea cuvintelor. Petru Galiș de vorbă cu Vasile Bogdan”, precum și un vernisaj cu grafică de carte.

 

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Reșița, Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Timișoara și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Timișoara.

 

Petru Galiş este pictor şi grafician, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Timişoara. A participat la zeci de expoziţii jurizate în galerii, centre culturale şi muzee din România și la expoziţii de artă românească în străinătate și a organizat numeroase expoziții personale. Este grafician heraldist, atestat de comisia de specialitate a Academiei Române, autor a peste 30 de steme de localităţi publicate în Monitorul Oficial.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available