Decizie CJSU Caraș-Severin: Reșița iese, după aproape patru luni, din scenariul roșu! Rămân valabile, însă, o serie de restricții aferente scenariului galben

Vești bune pentru reșițeni. Restaurantele, cluburile, sălile de cinema și de teatru, precum și cele de jocuri de noroc se vor putea redeschide, începând de mâine, 4 februarie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat, în această după-amiază, ieșirea municipiului Reșița din scenariul roșu, în contextul scăderii incidenței cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, sub 3 la 1.000 de locuitori.

După patru luni fără o săptămână de scenariu roșu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prin Hotărârea nr. 11 privind stabilirea măsurilor pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin, adoptată astăzi, că la nivelul municipiului Reșița vor fi instituite, pentru o perioadă de cel puțin 14 zile, măsurile corespunzătoare scenariului galben, urmând ca la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică, situația să fie reanalizată. Municipiul Reșița intrase în scenariul roșu încă de pe data de 14 octombrie 2020, când incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a depășit 3 cazuri la 1.000 de locuitori (3,3) și abia după 26 ianuarie 2021 a început să scadă sub acest prag.

Potrivit normelor legale în vigoare, scenariul galben presupune o relaxare parțială a măsurilor restrictive. Astfel, „organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi intervalul orar 06.00-23.00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului”, se precizează în hotărârea adoptată astăzi de CJSU Caraș-Severin.

Bocșa, la fel ca Reșița

Măsura introducerii în scenariul galben până pe 17 februarie a fost luată și în cazul orașului Bocşa și a comunelor Copăcele, Ciclova Română, Socol, Târnova, Berlişte, Ezeriş şi Zorlenţu Mare, unde, de asemenea, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori. De asemenea, scenariul galben se menține, cel puțin până pe 10 februarie, și pentru comuna Dognecea. Până la aceeași dată, 10 februarie, rămân valabile și măsurile stabilite prin Hotărârea CJSU nr. 7 din 27 ianuarie, prin care comunele Ocna de Fier, Ramna, Caraşova, Vermeş și Glimboca se încadrează în scenariul roșu, având o incidență de peste 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Caransebeșul și alte 62 de localități, într-o situație (ceva) mai bună

În alte 63 de localități din Caraș-Severin se aplică măsurile restrictive prevăzute de legislație pentru unităţile administrativ-teritoriale în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 locuitori. Este vorba despre municipiul Caransebeș, orașele Anina, Oţelu Roşu, Oraviţa, Moldova Nouă și Băile Herculane și comunele Mehadica, Vărădia, Sasca Montană, Dalboşeţ, Prigor, Forotic, Lupac, Văliug, Cărbunari, Fârliug, Rusca Montană, Doclin, Coronini, Grădinari, Răcăşdia, Vrani, Turnu Ruieni, Brebu, Berzovia, Berzasca, Domaşnea, Zăvoi, Pojejena, Bucoşniţa, Cornereva, Sacu, Lăpuşnicu Mare, Iablaniţa, Luncaviţa, Armeniş, Băuţar, Topleţ, Păltiniş, Constantin Daicoviciu, Teregova, Mehadia, Bănia, Bolvaşniţa, Bozovici, Brebu Nou, Buchin, Ciuchici, Ciudanoviţa, Cornea, Eftimie Murgu, Gârnic, Goruia, Lăpuşnicel, Marga, Măureni, Naidăş, Obreja, Sicheviţa, Slatina Timiş, Şopotu Nou și Ticvaniu Mare. În aceste cazuri, „organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului”, este stipulat în hotărârea CJSU.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available