Delicte silvice și piscicole în Caraș-Severin

 

Echipe formate din polițiști și ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat controale pe raza județului Caraș-Severin pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic și piscicol. În urma abaterilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 56.000 lei.

 

37 de controale au fost efectuate în perioada 27-31 octombrie de către echipe formate din ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara și polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice și de la polițiile municipale și orășenești din Caraș-Severin, pentru depistarea ilegalităților la regimul silvic și piscicol. În cele cinci zile au fost verificate peste 300 de mijloace de transport, două depozite de material lemnos, o instalație de debitare a materialului lemnos, precum și un fond forestier.

 

„În urma verificărilor au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de 56.350 lei, dintre care 14 pentru încălcarea legislației în domeniul silvic. Ca măsură complementară au fost confiscați aproape 48 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 6.000 lei, și peste 37 kilograme de pește de diferite specii. În total au fost constatate cinci infracțiuni. De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Moldova Nouă au constatat și două fapte penale privind încălcarea regimului piscicol”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Polițiștii vor continua acțiunile de acest gen și în perioada următoare.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available