DESECRETIZAREA numărului de cazuri COVID din Caraș-Severin scoate la iveală un FAKE-NEWS transmis zilnic de GCS!

După ce, în ultimele zile, societatea civilă a făcut presiuni asupra autorităților acuzând instituirea unei blocade informaționale pe subiectul COVID-19, astăzi, GCS a furnizat, în premieră, situația pe județe a numărului de cazurilor confirmate. Potrivit raportării, Caraș-Severin este singurul județ unde numărul persoanelor vindecate este mai mare decât cel al persoanelor confirmate pozitiv!…    

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 278 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 2.738. Potrivit situației pe județe furnizată, în premieră, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), din acest total de cazuri confirmate de la declanșarea epidemiei, 13 sunt în Caraș-Severin.

„Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 78  de pacienți”, mai informează GCS.

Pe lângă aceste date, Grupul de Comunicare Strategică mai oferă și o statistică a pacienților care au fost vindecați de infecția cu coronavirus și externați din spitale, până la această dată: „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba”, informează GCS.

Caraș-Severin, 13 cazuri de COVID-19 confirmate, 23 vindecate!

Așadar, Caraș-Severin raportează 23 de pacienți vindecați, dintre care 2 în ultimele 24 de ore (la precedenta raportare cifra vindecaților fiind 21), și ocupă locul 4 într-un top al județelor cu cele mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv și declarate vindecate și externate! Dar realitatea, de-acum e clar, este alta.

Potrivit informării oficiale, în județ au fost confirmate, în total, până acum, doar 13 cazuri de infectare cu coronavirus! O anomalie care nu se regăsește la niciun alt județ, unde numărul persoanelor vindecate nu îl depășeșete pe cel al persoanelor confirmate. Spre exemplu, județul Timiș are 58 de cazuri vindecate din 98 confirmate, Iașiul, 28 din 54, Prahova, 20 din 27, Constanța, 13 din 111, Cluj, 8 din 105 și tot așa. Asta să nu mai amintim Bucureștiul, care, într-adevăr, raportează cel mai mare număr de pacienți vindecați, 91, dar din 505 confirmați.

Resita.ro a semnalat zilele trecute autorităților județene anomalia din informările CGS. Iată ce răspuns am primit în 31 martie: „În legătură cu pacienții externați din Caraș- Severin, este vorba de toți pacienții, inclusiv cei cu suspiciune, care au fost externați de mai bine de o lună încoace. Printre ei sunt și vindecați (foști pozitivi), dar și cei cu simptome și suspiciune, ulterior însă neconfirmați”. CGS se referea însă în comunicatele zilnice la persoanele „vindecate și externate” dintre cele „confirmate pozitiv”. Deci era un fake-news în ceea ce privește situația din Caraș-Severin. În spitalele cărășene, așadar, până acum nu au fost nicicând vindecate 15, 16, 20, 21 sau 23 de pacienți cu COVID-19, așa cum susține(a) Grupul de Comunicare Socială al Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență.

 

CITEȘTE ȘI: 15 cărășeni vindecați de COVID-19 la Reșița?

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite