Dognecea, colț de rai al fărădelegilor?

 

La doar câteva zile după ce un tânăr din Dognecea fără permis de conducere, aflat la volanul unui autoturism neînmatriculat în circulație, a lovit un copil de 5 ani și apoi a fugit de la locul accidentului, ieri a fost organizată în comuna cărășeană o acțiune cu efective mărite ale Poliției și Jandarmeriei.

 

La exact șapte zile de la producerea acelui accident, duminică, 2 aprilie, între orele 18.00-22.00, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa și Secția 5 Poliție Rurală Bocșa, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, au desfășurat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, pe raza comunei Dognecea. „Acțiunea care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță publică în comună a vizat prevenirea și descurajarea comiterii faptelor de natură penală și contravențională, precum și verificarea respectării legislației pe linie rutieră, economică sau pe linie de ordine publică”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Pe parcursul celor patru ore au fost legitimate peste 70 de persoane și controlate peste 40 de autovehicule, șapte conducători auto fiind testați cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive. Totodată, trei societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea prevederilor legale.

 

Bilanțul acestei acțiuni? „În urma neregulilor constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 37.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru încălcarea legislației privind paza obiectivelor și a legislației privind utilizarea caselor de marcat fiscale, fiind confiscați peste 2.600 de lei”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru.

 

Astfel de acțiuni continuă și în perioada următoare, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, avertizează polițiștii cărășeni.

 

Reamintim că un tânăr în vârstă de 18 ani se află din 28 martie în arest la domiciliul său din Dognecea după ce, cu două zile mai devreme, duminică, 26 martie, a condus un autoturism pe strada Izvor din comună și a accidentat grav un minor în vârstă de 5 ani. Tânărul a fugit de la locul accidentului, dar a fost depistat luni seară de polițiștii bocșeni. Aceștia au constatat că tânărul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și că autoturismul nu figura înmatriculat în circulație. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite