Drumul Prislop-Semenic a fost reparat. Urmează lucrările de modernizare

 

Săptămâna aceasta a fost făcută recepția lucrărilor de reparație executate pe tronsonul de drum județean dintre Prislop și Semenic.

 

Anunțul a fost făcut de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, cu precizarea că aceste lucrări de plombare scoase la licitație în toamna anului trecut cu suma de 800.000 de lei au fost adjudecate la 680.000 de lei de firma Axela. Din cei 8 kilometri de drum, 5 km ar urma să fie modernizați de Compania Națională de Investiții pe fonduri guvernamentale alocate pentru drumuri afectate de calamități. Pentru diferența de 3 km, banii necesari modernizării acestui tronson de drum îi va pune Consiliul Județean, spune președintele instituției, care speră ca lucrările să înceapă în cursul anului viitor.

 

„Procedurile greoaie de atribuire a acestui tip de lucrări au făcut ca în sezonul de iarnă drumul să se prezinte sub orice critică. Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, am demarat procedurile pentru semnarea unui contract-cadru pentru lucrări de reparații, pe o perioadă de patru ani. Astfel, executarea lucrărilor de reparații se va demara pe viitor fără a mai fi nevoie să efectuăm licitații pentru fiecare lucrare în parte. În acest fel câștigăm timp și, de ce nu, bani, pentru că prețul oferit va fi cel mai probabil unul mai mic pentru o cantitate mai mare de lucrări.”, a mai anunțat Romeo Dunca.

 

Potrivit șefului administrației județene, contractul-cadru pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene este împărțit în două loturi: lotul 1, zona Caransebeș-Oțelu Roșu-Băile Herculane; lotul 2, zona Reșița-Bocșa-Oravița-Moldova Nouă-Anina. „Bugetul total este asigurat de Consiliul județean și este de maxim 33,6 milioane lei, spune Dunca. În prezent, am terminat faza de verificare a condițiilor tehnice și urmează deschiderea ofertelor economice. Dacă totul va decurge fără probleme (clarificări, contestații etc), în prima jumătate a lunii viitoare vom putea semna primele contracte de reparații”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite