Educația fizică și Pedagogia, cele mai căutate specializări la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița

Prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2020-2021 la UEMR s-a încheiat. Cei aproape 500 de candidați declarați admiși, atât la studiile de licență, cât și la cele de master, au la dispoziție o săptămână, de astăzi până vineri, 31 iulie, pentru a se înmatricula.

Universitatea „Eftimie Murgu” a pus la dispoziția absolvenților de liceu care au promovat și examenul de bacalaureat 605 locuri la 10 programe de studii de licență la zi, în cadrul celor trei facultăți, Inginerie și Management, Științe Economice și Științe Sociale. La acestea se adaugă alte 150 de locuri la Departamentul de Învățământ la Distanță. Pentru absolvenții de studii superioare, universitatea are 420 de locuri la programe de studii masterale.

44% – grad de ocupare la Facultatea de Științe Sociale

După prima sesiune de înscriere la Universitatea „Eftimie Murgu”, aproape 40% dintre locurile disponibile la studii de licență-zi au fost ocupate. Cele mai căutate au fost două dintre programele Facultății de Științe Sociale. Este vorba despre Educație fizică și sportivă, unde s-au ocupat 19 dintre cele 20 de locuri bugetate, precum și 13 locuri cu taxă (dintr-un total de 29), și Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, unde s-au ocupat tot 32 de locuri (18 bugetate, din 20, și 14 cu taxă, din 44). De asemenea, la Asistență Socială s-au ocupat toate cele 20 de locuri bugetate, însă au mai rămas disponibile 37 de locuri cu taxă dintr-un total de 39. Iar la Administrație Publică au fost ocupate 27 de locuri (19 bugetate, 7 cu taxă și 1 bugetat pentru românii de pretutindeni) dintr-un total de 50. În concluzie, la Facultatea de Științe Sociale au fost ocupate 113 dintre cele 255 de locuri disponibile.

35% la Științe Economice, 30% la Inginerie și Management

O rată foarte bună de ocupare au și locurile bugetate de la programele Facultății de Științe Economice: Marketing (19 din 20), Contabilitate şi informatică de gestiune (18 din 20) și Economia comerțului, turismului și serviciilor (18 din 20), însă la aceste trei specializări au rămas neocupate majoritatea locurilor cu taxă. În total, din cele 210 locuri disponibile, au fost ocupate 74.

La polul opus se situează Facultatea de Inginerie și Management, unde s-au ocupat doar 30% din locurile disponibile: 17 la Electromecanică și câte 13 la Informatică industrială și Inginerie mecanică.

La programele de studii de la Departamentul de Învățământ la Distanță (DID) s-au ocupat 48 de locuri (din 150), iar la master, 159, majoritatea bugetate.

Peste 60% din locuri, încă disponibile

La Universitatea „Eftimie Murgu”, taxa de școlarizare, pentru locurile cu taxă, este de 2.400 lei/an pentru studii de licență și 2.700 lei/an pentru studii masterale. Aceasta se poate achita în trei rate egale. Studenții care o achită integral până pe 9 octombrie 2020 beneficiază de o reducere cu 10% a cuantumului taxei de studii.

O nouă sesiune de admitere la Universitatea „Eftimie Murgu”, pentru ocuparea locurilor rămase libere, va fi organizată la începutul lunii septembrie. După încheierea primei sesiuni de admitere, au rămas neocupate ceva mai mult de 60% din numărul total de locuri disponibile la studii de licență-zi și circa 70% la DID.

Amintim că Senatul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a aprobat, în data de 22 iunie 2020, absorbția UEMR. Universitatea „Eftimie Murgu” va deveni Centrul Universitar UBB din Reșița, ca o extensie a UBB, având în structură Facultatea de Inginerie și alte programe academice derulate la Reșița, dar incluse în facultățile UBB din Cluj-Napoca.

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available