UPDATE. Elevii vor avea avea o lună de vacanță de primăvară

Vacanţa de primăvară din acest an pandemic va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, iar Evaluarea Naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie, a anunţat, astăzi, 23 martie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă transmisă de televiziunile de știri.

„Pentru ca perturbările să fie minime, am propus o serie de modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, această vacanţă va cuprinde perioada Sărbătorilor Pascale, fie că vorbim de Sărbătorile Pascale Catolice în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe în data de 2 mai. Vacanţa de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat ministrul.

Potrivit ministrului Educației, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate, însă Evaluarea Naţională se va susţine între 5 şi 8 iulie, iar evaluarea la clasa a II-a va fi programată în cursul lunii mai.

UPDATE, 24 martie, ora 14.45

La doar o zi după ce a făcut anunțul privind prelungirea vacanței de primăvară, ministrul Educației a dat-o azi la întors! După valul de reacții negative venite din partea opiniei publice, Sorin Cîmpeanu a declarat în urmă cu câteva minute pentru Digi 24 că declarațiile lui de ieri se refereau, de fapt, la… o propunere făcută de Ministerul Educației! O decizie finală se va lua mâine, 25 martie, după discuțiile ce vor avea loc între reprezentanții ministerului și partenerii de dialog social.

UPDATE 2, 25 martie, ora 13.45

Vacanța de primăvară va fi prelungită, dar nu pentru toți elevii

 

Sursă foto: stirileprotv.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite