Ema Pascal, medicul reșițean plecat voluntar în spitalele din Lombardia: „Lucrez cu SARS CoV-2 în fiecare zi și mărturisesc că nu îmi este frică pentru mine” [FOTO+VIDEO]

Unsprezece medici și patru asistenți români au plecat în această dimineață spre Milano pentru a se alătura voluntar medicilor din Italia în lupta cu coronavirus. Printre ei se află și medicul reșițean Ema Pascal, de pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta București – Timișoara – Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a anunțat astăzi Ministerul Apărării Naționale.

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București. „Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul.

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi.

Dr. Ema Pascal s-a îmbarcat de la Timișoara și a și ajuns în Milano, de unde s-a plecat apoi spre spitalul din Lecco, zona Lombardia, unde cadrele noastre medicale vor face stagiul de voluntariat. Contactată de reporterii noștri, Ema Pascal ne-a spus că deja a început să îngrijească bolnavii din spital, dar promite că va reveni cu câteva gânduri pentru cititorii resita.ro imediat ce va ieși din tură.

Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a făcut publică o fotografie cu echipa de cadre medicale din România, cărora spune că le mulțumește pentru gestul lor.

„Mi-am dorit să devin medic AȚI încă din anul 4 de facultate și în continuare nu mă mai văd făcând altceva. Lucrez cu SARS COVID 19 în fiecare zi și mărturisesc că nu îmi este frică pentru mine, dar îmi este frică pentru ceilalți pacienți ai mei care nu au acest virus, cât și pentru cei apropiați mie. Încerc să stau cât mai departe fizic de ei. Sunt foarte recunoscătoare celor care au donat Spitalului Județean de Urgență Reșița și sper că toate lucrurile bune ce se întâmplă acum pentru sănătate să nu se oprească aici, iar atât Ministerul Sănătății, cât și cetățenii acestei țări să conștientizeze că sănătatea trebuie și are nevoie să fie o prioritate! Trebuie să fim conștienți că ne putem oricând îmbolnăvi noi sau o rudă a noastră, iar medicii, oricât de pregătiți ar fi, să nu aibă pe ce pune mâna pentru a putea să ne facem bine și să plecăm sănătoși acasă! Sistemul de sănătate are nevoie de schimbări majore!! Personal, nu voi ceda în față acestui virus și voi lupta alături de colegii mei până la capăt!”, a scris dr. Ema Pascal pe 4 aprilie pe contul său de Facebook.

Timișoara - Plecarea personalului medical spre Italia - foto MApN
Timișoara – Plecarea personalului medical spre Italia – foto MApN

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite