Locuinte din Caras-Severin luate cu asalt de trupele speciale. Jandarmii, politistii si procurorii au intrat peste traficantii de droguri

Marți, 31 Ianuarie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Locuinte din Caras-Severin luate cu asalt de trupele speciale resita.ro -Locuinte din Caras-Severin luate cu asalt de trupele speciale

Zeci de politisti si jandarmi au participat marti la o actiune antidrog de amploare, in vestul tarii.

Operatiunea coordonata de procurori a vizat si mai multe locuri din Caras-Severin. Procurorii au declarat pentru resita.ro ca actiunile s-au desfasurat in judetul nostru in nu mai putin de sase locatii, mai multe persoane fiind luate pe sus si duse la audieri la Timisoara. Cele mai multe actiuni au avut loc pe Clisura Dunarii unde au fost perchezitionate locuinte ale unor suspecti din Moldova Noua si Campia, comuna Socol. De asemenea, alte doua perchezitii au fost la Glimboca.

“ În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca începand cu  luna octombrie 2015, suspectii s-au constituit într-un grup infractional organizat, avand ca preocupare procurarea si comercializarea de droguri de risc si de mare risc (cannabis, amfetamina, ecstasy, ciuperci halucinogene) si substante susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obtinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspectilor au ajuns sa se cunoasca si sa dezvolte relatii specifice mediului infractional pe linia traficului si consumului de droguri, ca urmare a frecventarii unui club situat pe raza municipiului Timisoara.

    S-a constatat ca suspectii actionau în mod precaut, comercializand droguri numai catre persoane de încredere si dupa stabilirea în prealabil a locatiilor unde urmau sa se efectueze tranzactiile. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiati ai traficantilor, actionand în conditii care sa nu permita deconspirarea lor.

    Pe baza investigatiilor efectuate s-a stabilit ca în activitatea de procurare si comercializare a drogurilor, inculpatii erau stratificati pe mai multe niveluri:

- nivelul I era format din furnizori care detineau cantitati mari de droguri, procurate constant din diverse surse:

• culturi proprii, amenajate pe raza a mai multor localitati limitrofe de pe raza municipiului Timisoara;

• cumpararea directa de droguri din strainatate si introducerea lor în tara pe la punctele de trecere a frontierei.

    În aceeasi cauza, în cursul lunii decembrie 2016, doi suspecti au fost surprinsi în timp ce introduceau în tara o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamina si peste 1000 pastile ecstasy), pe care le achizitionasera anterior din Olanda.

• achizitionarea drogurilor de pe diverse site-uri de profil care functioneaza în Darknet, urmata de primirea coletelor ce contin droguri prin servicii de curierat;

    Astfel, în perioada octombrie 2016 - ianuarie 2017, au fost ridicate un numar de sase colete continand droguri de mare risc, avand ca destinatar unul dintre suspecti.

    - nivelul al II-lea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzactiile între suspectii de pe nivelurile 1 si 3, scop în care achizitionau cantitati mari de droguri de la suspectii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal catre dealerii de la nivelul inferior, dar si unui cerc propriu de clienti.

    - nivelul al III-lea era format din dealerii stradali care achizitionau cantitati de droguri de la suspectii de la primele doua niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timisoara vor fi aduse în vederea audierii un numar de 80 de persoane.”, au anuntat anchetatorii.

  La activitati au participat politisti de combatere a criminalitatii organizate din Oradea si Hunedoara, ai inspectoratelor de politie judetene din Timis, Arad, Caras–Severin, precum si jandarmi.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

11°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 71%

Vant: 9.66 km/h

  • 19 Oct 2018

    Scattered Showers 17°C 10°C

  • 20 Oct 2018

    Cloudy 15°C 7°C

Curs Valutar