Yam Yam

A depus documente false la APIA. Un carasan risca inchisoarea dupa ce a primit pe nedrept subventii de aproape o suta de mii de euro

Miercuri, 08 Martie 2017
Evalueaza articolul
(2 voturi)
resita.ro - Un carasan risca inchisoarea dupa ce a primit pe nedrept subventii de aproape o suta de mii de euro resita.ro - Un carasan risca inchisoarea dupa ce a primit pe nedrept subventii de aproape o suta de mii de euro foto: resita.ro

Un barbat din Ciclova Romana risca ani grei de puscarie dupa ce a obtinut ilegal subventii de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA).

Procurorii au verificat modul in care barbatul a incasat nu mai putin de o suta de mii de euro si au stabilit ca banii au fost obtinuti dupa ce acesta s-a folosit de acte false. Magistratii il acuza pe Adrian Ioan Percea de trei capete de acuzare si anume:

- folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene în forma continuata,

- fals în înscrisuri sub semnatura privata în forma continuata,

- participatie improprie la fals intelectual în forma continuata.

Cazul a fost instrumentat de catre procurorii DNA Timisoara care au retinut in rechizitoriu ca “in perioada 2011-2016, inculpatul Percea Adrian a depus cu rea-credinta la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) mai multe documente false, întocmite chiar de el, în scopul de a obtine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plata pe suprafata, plati compensatorii pentru zona montana defavorizata, plati de agromediu si alte scheme de plati directe, pentru suprafetele de 37,39 ha,  respectiv 45 ha teren agricol, pe care nu le detinea în realitate.În acelasi context, inculpatul i-a determinat, cu intentie, pe functionarii din cadrul Primariei Ciclova Romana sa întocmeasca un numar de sase adeverinte (înscrisuri oficiale) în care au fost consemnate împrejurari necorespunzatoare adevarului, înscrisuri ce au fost prezentate ulterior la A.P.I.A. pentru a face dovada dreptului de utilizare a suprafetelor de teren cu privire la care a fost solicitat sprijin financiar.

Prin actiunile sale, inculpatul a obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare de 436 367 lei, suma cu care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura s-a constituit parte civila în prezenta cauza, la care vor fi adaugate dobanzi si penalitati calculate pana la data platii efective.”, a anuntat Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatului. De asemenea, aceeasi masura a fost dispusa si asupra sumelor de bani pe care inculpatul le detine la o unitate bancara. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caras-Severin, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

16°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 100%

Vant: 6.44 km/h

  • 21 Iun 2018

    Thunderstorms 26°C 16°C

  • 22 Iun 2018

    Scattered Thunderstorms 20°C 12°C

Curs Valutar