Alerta la granita cu Serbia. Politisti din tot judetul chemati sa ofere sprijin celor de la frontiera

Luni, 03 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Politisti din tot judetul chemati sa ofere sprijin celor de la frontiera resita.ro - Politisti din tot judetul chemati sa ofere sprijin celor de la frontiera

Grupurile de migranti par sa fie tot mai numeroase la frontiera cu Serbia, iar politistii de frontiera au cerut sprijin pentru a face fata situatiei.

Avand in vedere ca in ultima luna peste 150 de migranti au fost descoperiti in timp ce intrau ilegal in tara, Ministerul Afacerilor Interne a decis suplimentarea fortelor pe fasia verde. Politisti din judet au fost trimisi sa ofere sprijin colegilor de la frontiera in cadrul unor operatiuni de combatere a migratiei ilegale. In ultimele ore, o astfel de actiune desfasurata de politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Naidas si Oravita, din judetul Caras – Severin, în cooperare cu lucratori din cadrul Posturilor de Politie Rurala Oravita si Caransebes, au fost depistati, pe directia localitatilor de frontiera Gradinari si Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul tarii. La cercetari s-a stabilit ca cei în cauza sunt cetateni din Siria, Iran si Afganistan, dintre care opt barbati si o femeie, cu varste cuprinse între 18 si 33 de ani, precum  si trei copii, cel mai mic avand varsta de 1 an. Toate persoanele în cauza au declarat ca au încercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia în Romania cu intentia de a ajunge în tari din vestul Europei. În prezent, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, în vederea cercetarii în comun a evenimentului si punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker