Cad primele capete dupa accidentul de la Coronini. Directorul Regionalei Timisoara si Seful Sectiei de Drumuri Orsova au fost demisi

Luni, 09 Octombrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Cad primele capete dupa accidentul de la Coronini resita.ro -Cad primele capete dupa accidentul de la Coronini

Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a cerut înca de duminica un Raport cu privire la elementele care privesc infrastructura rutiera si care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orsova si Moldova Noua, în dreptul localitatii Coronini.

În urma analizarii documentelor primite luni dimineata, Ministrul Transporturilor a cerut Directorului General CNAIR, Stefan Ionita, sa ia urgent masuri împotriva celor care se fac vinovati de gestionarea deficitara a zonei aflate în administrarea DRDP Timisoara. 

“Am constatat ca atat DRDP Timisoara, cat si sectia de Drumuri Orsova sunt vinovate, cel putin de indolenta si proasta gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese ca sectia de Drumuri Orsova detinea parapeti pe stoc, dar ca nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timisoara ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa dea dispozitie ca acesti parapeti sa fie înlocuiti”, a declarat Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

 Decizia luata de Directorul General CNAIR, Stefan Ionita, ca urmare a informatiilor prezentate, a fost de demitere din functie a Directorului Regionalei Timisoara, Horatiu Simion, dar si a Sefului Sectiei de Drumuri Orsova, Cunicel Ion.

 Din raportul prezentat a reiesit inclusiv ca în acea zona, parapetul greu era deteriorat de cel putin 2 ani. De asemenea, Ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR, înca de duminica, un raport complet cu privire la situatia drumurilor si a dispus ca pana la sfarsitul anului sa fie montati si înlocuiti toti parapetii, acolo unde este necesar.Directorii regionali trebuie sa vina cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montarii, sau înlocuirii, dupa caz, a parapetilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave.

Înca de saptamana trecuta, Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, le-a atras atentia directorilor regionali ai CNAIR ca trebuie sa se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: ”Nu este normal sa astepte mereu, de la Bucuresti, sa li se spuna exact ce sa faca. Au primit înca de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întretinere, iar aceasta libertate vine si cu responsabilitati”.

Ministrul Transporturilor a subliniat ca masurile luate sunt legate strict de atributiile în domeniul infrastructurii rutiere si nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judetul Caras-Severin. In urma accidentului patru persoane au murit.

acs banat
Refill
Spark oil
Ecomart

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

20°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 99%

Vant: 6.44 km/h

  • 19 Aug 2018

    Predominant insorit 28°C 14°C

  • 20 Aug 2018

    Rain 28°C 17°C

Curs Valutar