“Reșița nu stă la coadă”, proiectul prin care primăria vrea să ne scape de cozile de la ghisee

Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)

OMV Petrom a lansat competiția națională de proiecte „RO SMART în țara lui Andrei” prin care acordă granturi totale de 400.000 de euro, mentorat din partea angajatilor OMV Petrom și consultanță pentru implementarea proiectelor software din partea companiei Life is Hard.

 

Sunt căutate proiecte de tip SMART CITY, care prin tehnologie rezolvă problemele comunității, eficientizează consumul de resurse și cresc calitatea vieții cetățenilor.

Un astfel de proiect a fost depus de către Primăria Reșița din dorința de a-și respecta angajamentele luate și a face câți mai mulți pași spre un Smart City.

 

Proiectul “Reșița nu stă la coadă” propune digitalizarea accesului cetățenilor la serviciile oferite de Primăria Municipiului Reșița, prin implementarea unei soluții de tip Smart City care va permite o gestiune inteligentă a fluxurilor de oameni către serviciile municipalității.

Concret, cetățenii vor avea posibilitatea de a lua bilete de ordine atât la sediul fizic al Primăriei sau Direcției unde doresc cât și din mediul online, fie cu ajutorul unui smartphone dar chiar și de pe un site web.

Mai mult, reșițenii vor putea vedea mărimea cozilor, vor primi informații specifice despre serviciile dorite și vor putea acorda feedback funcționarilor Primăriei. Sistemul va ajuta cetățenii să evite timpul pierdut în cozi, dar și administrația să acceseze datele în timp real despre starea cozilor cât și rapoarte agregate pe perioade din trecut.

Nu în ultimul rând platforma poate fi un intrument de evaluare intern prin care șefii de servicii și chiar primarul pot urmari în mod direct felul în care sunt rezolvate problemele cetățenilor.

 

Voteaza aici proiectul.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar